Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
ОПШТЕ УДРУЖЕЊЕ ПРЕДУЗЕТНИКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

ЗА УСПЕШНИЈИ РАД

Потенцијали су огромни, а инострана пијаца велика шанса, каже председник Удружења Зоран Мијатовић
Опште удружење предузетника општине Богатић је настало као самостална пословно-стручна, интересна, струковна и нестраначка организација привредних предузетника. Први записници са састанака забележени су још 1931. године, што најбоље говори да су привредници ове општине још тада осетили потребу за стварањем свог удружења, односно јавно- правне асоцијације која непосредно и посредно учествује у развоју делатности својих чланова са циљем побољшања услова рада, повећањем њихове добити и обезбеђењем правне, економске и социјалне сигурности.
- Желимо да им помогнемо да буду успешнији и да нови оснивају радње или предузећа уз нашу свесрдну помоћ. Верујем да је то добра будућност за све нас и укупан привредни развој овог краја, који после гашења условно великих мачванских предузећа, добија на све већем значају. Потенцијали краја су велики и уверен сам да ће коначно бити више коришћени на обострану корист. Уз бољу организацију, а ту видим и шансу Удружења, мали привредници треба да се опробају и на иностраној пијаци. Ту видим нашу значајну шансу коју треба искористити, каже Зоран Мијатовић, председник Општег Удружења предузетника општине Богатић.
Основни циљ Удружења је да иницира, подстиче и кординира активности на стварању што повољнијих услова за рад и развој, изградњу здравих тржишних односа пословне сарадње. Удружење се бави предлагањем и доношењем нових, а такође и променом старих прописа и мерама које непосредно утичу на обезбеђење делатности својих чланова.
Члан Удружења може бити сагласно одредбама закона сваки предузетник који обавља привредну и ванпривредну делатност, а чије седиште се налази на територији општине Богатић. То је јасније дефинисано и статутом.
Удружење успешно сарађује са сличним која покривају РПК Ваљево, РПК Суботица, РПК Краљево, путем сусрета привредних делегација. Ту је и сарадња са Привредном комором Србије, министарствима, Инжењерском комором, Унијом послодаваца, Синдикатом Србије.
Не треба изгубити из вида и то у Удружењу посебно наглашавају да је сарадња са локалном самоуправом веома добра и драгоцена у свим акцијама.
У Удружењу постоји разноврсна структура делатности. Сходно тој чињеници организују пословне сусрете са привредницима из других средина са циљем унапређења пословне сарадње, презентације и учешћа на сајмовима и лакше израде бизнис планова.
Трајним задатком сматрају борбу против “сиве“ економије и бесправног рада који угрожавају рад регистрованих радњи и предузећа и у крајњем наносе велику штету држави.
Љ.Ђукић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa