Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
ПРОМОЦИЈА НОВЕ КЊИГЕ ЊУЗНЕТА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

У ОГЛЕДАЛУ ЖУТЕ ШТАМПЕ

Креативци из Њузнета представили су крајем прошле недеље своју трећу књигу под називом „Права историја света“ у шабачком Културном центру
У препуној сали КЦ, Шапчани су имали прилику да непосредно прате представљање ове књиге које је за нешто више од месец и по дана доживела већ треће издање.
- Недавно нас је на ранг листи „Лагуниних“ бестселера, са другог места, претекао добитник Нинове награде Драган Великић са „Иследником“, али нико жив не може са првог места да склони легендарну Јелену Бачић Алимпић ““ у Њузовском стилу објаснио је ранг листу најчитанијих књига у Србији Виктор Марковић, један од чланова овог креативног тима.
„Права историја света“ је шаљив приказ разних историјских ситуација и личност који су пропуштени кроз филтер имагинарне жуте штампе из тих периода.
- Ово је права историја света и ниједна друга. Из ове књиге деца треба да уче. Из ње можете да сазнате све, од тренутка када је Адам посумљао да га Ева вара, па до параноје Бобија Фишера. Мада, стварно смо се запитали да ли је постојала историја пре њега, знате већ кога, оног, ... Вучића ““ рекао је Мирослав Вујовић, један од аутора књиге.
Према речима Ненада Милосављевића, такође аутора, никада није била намера Њузнета да „зезне“ људе и да оно што они напишу буде схваћено озбиљно.
- Ми желимо да Србија буде нормална земља и да ми останемо без посла. Феномен је да је данас у Србији тешко докучити шта је права вест, а шта је објавио Њузнет ““ истакао је Милосављевић, аутор чувеног текста о томе како је пијани Србин у Шарм Ел Шејку пао и убио ајкулу. За ову вест су се „закачиле“ све водеће светске медијске куће, а у Аустралији је овај Србин проглешен за личност године.
Књига „Права историја света“ обрађује период од пребиблијског времена, па све до „фејсбук периода“. Наравно, књига не би била потпуна да нема део посвећен српској историји, јер историја Срба је историја света, закључили су Њузнетовци.
Следећа трибина у оквиру програма Културног центра Шабац већ је заказана за уторак, 23. фебруар, а о стању у српским медијима са шабачком публиком разговараће Вукашин Обрадовић, председник НУНС и Срађан Шкоро, некадашњи шеф деска у „Вечерњим новостима“, а сада новинара листа „Лов и риболов“.
„Сизиф на корак до успеха“
Неки од наслова који су измамили салве смеха у сали Културног центра из књиге „Права историја света“ дуго ће се препричавати.
- „Мојсије обећао бољи живот Јеврејима за две и по до три године“, „Сизиф на корак до успеха“, „Александар Македонски демантовао да је хетеро“, „Започиње изградња Атлантиде на води“, „Сулејман величанствени једва чека да види наставак серије о њему“, „Мајка осам Југовића поново трудна“... Неке од најбољих рецензија књиге написали су су, такође историјске личности ““ „Нема шансе да штампам ово смеће“, Јохан Гутенберг, „Супер је књига“, Барон Минхаузен.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa