Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
РУКОМЕТНИ ТУРНИР „60 +“ У БЕОГРАДУ

Пораз у финалу

Мало је недостајало да ово буду најтрофејније зимске припреме Металопластике. После титуле у Ваљеву, Шапчани су били близу тријумфа и на другом припремном турниру, овај пут у Београду., Ипак, после победе над шампионом Србије, Војводином, слабијим извођењем седмераца „плави“ су поражени у финалу.
РК „Металопластика“ ““ РК „Војводина“ 21:20 (6:8)
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгићевић 3, Миловановић 3, Дакић, Стевановић, Дошен, Мариновић 3, Остојић 2, Алексић, Марковић, Арсић 14 одбрана, Ђукић, Јездимировић, Митровић (кап) 1, Илић 4 (2), Ивановић 4, Петровић 2, Цвијановић. Тренер: Вуковић.
Када се буду сабирали утисци са зимских припрема, шабачки рукометаши ће моћи да се сећају победе над шампионом Србије, учесником Лиге шампиона и свакако екипом која је први фаворит да и ове године понесе шампионски пехар. У занимљивом дуел, „Металопластика“ је пласман у финале турнира „60 +“ изборила савладавши новосадску „Војводину“. Први део био је врло неефикасан на обе стране. Готово невероватно звучи податак да је после двадесетак минута, резултат био само 5:2 за Новосађане, а на полувремену тек 8:6. Арсић и Арсенић међу стативама имали су више одбрана него што су играчи постигли голова. Нешто ефикасније било је друго полувреме, али још једном је Дарко Арсић бриљирао и омогућио екипи да оствари вредну победу. Убрзо по почетку, „Металопластика“ је повела 10:9, да би у 48. минуту стигла до највећих, 18:14. Ивановић, Мариновић, Миловановић и Илић решеталису гол Војводине. „Црвено ““ бели“ су покушали да се врате у завршници. Преполовили су минус неколико минута пре краја, али је тајм аут Вуковиућа зауставио њихов налет. Гол Ивановић минут пре краја решио питање победника. И други СЕХА лигаш из Србије, „Спартак“, претрпео је пораз од суперлигаша у полуфиналу. Домаћи „Партизан“ је славио 36:29.
РК „Партизан“ ““ РК „Металопластика“ 37:36 (7 м); 26:26 (10:9)
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгићевић 1, Миловановић 3, Дакић, Стевановић 1, Дошен, Мариновић 2, Остојић 7, Алексић, Марковић, Арсић, Ђукић, Јездимировић 2, Митровић (кап) 3, Илић 5, Ивановић 1, Петровић 1, Цвијановић. Тренер: Вуковић.
Није се прославио домаћин у офанзиви у првих десет минута, али је Металопластика потпуно заказала у овом сегменту. Ниједном Шапчани нису успели да затресу мрежу Партизана у том периоду. Ипак, после почетних 3:0 за „црно ““ беле“, лагано Металопластика подиже ниво игре, смањује заостатак. Већ у 18. минуту, Јездимировић постиже гол за изједначење, 6:6. Од тог момента игра се гол за гол, а на полувремену домаћи воде 10:9.
У истом ритму наставило се и у другом делу. Београђани су били у предности, махом мининалној, повремено и два гола разлике, али је увек шабачки суперлигаш био ту, надокнађивао заостатак. Потпуни преокрет је уследио у 58. минуту када Остојић доноси другу предност Шапчанима, 25:26. Ипак, минут касније, Радојковић доноси ново поравнање. Имао је Илић шут за победу, али је голман домаћих био на месту.
„Партизан“ је боље изводио седмерце и славио у једанаестој серији. Осим друге позиције, шабачком клубу припао је и један појединачни трофеј. Дарко Арсић проглашен је за најбољег голмана турнира.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa