Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
РК „МЕТАЛОПЛАСТИКА“ НАСТАВЉА СУПЕР ЛИГУ

СЕХА снови „пластиЧара“

Супер рукометна лига Србије за рукометаше биће настављена овог викенда. Шабачка „Металопластика“ најпре циља нови пласман у плеј оф, али заједничка жеља свих је освајање једне од прве две позиције на крају доигравања и пласман у СЕХА лигу.
Сви љубитељи рукомета у Шапцу радо се сећају сезоне 2011/2012, када је „Металопластика“ наступала у првом издању регионалне СЕХА лиге. Шапчани су били најпосећенији тим лиге, врхунске екипе су били чести гости у нашем граду, остварено је пет победа, пао је у Шапцу ондашњи учесник Лиге шампиона, сарајевска „Босна“. Организациони проблеми лиге утицали су да Шапчани одустану од такмичења у другој сезони, а потом, иако је увек била близу, „Металопластика“ није успевала да избори пласман у СЕХУ.
- То је наш циљ, велика жеља и сан. Биће много тешко, сигурно ће сваки учесник плеј офа желети исто, али ми верујемо у себе и свој квалитет. Но, док год се не избори пласман у плеј оф, СЕХА лигу третирамо као дугорочни циљ. Имамо добру стартну позицију у борби за доигравање, али морамо бити максимално опрезни ““ истиче капитен Милош Митровић.
Припреме су у потпуности спроведене у Шапцу. Тренирало се у теретани, хали, оближњим теренима, а играчи су имали и седам јаких провера.
- Стицајем околности, током прве полусезоне, екипу смо формирали у ходу, било је промена током лиге, те су, за неке првотимце, ово биле прве заједничке припреме са саиграчима. Имали смо одличне ривале. Осим Металца, то су тимови на нашем или вишем нивоу ““ сматра стратег „пластичара“, Веселин Вуковић.
„Металопластика“ је најпре играла против Загреба и Политехнике на међународном триагоналу у хали „Зорка“, потом је одиграла још један дуел са екипом из Темишвара, одбранила трофеј Меморијала Никола Јевремовић Гужва у Ваљеву, победивши „Металац“ и „Партизан“, а потом су „плави“ учествовали на турниру у Београду.
- Триагонал није планиран, али је итекако добродошао. Нерешен резултат против Загреба, важан је и за самопоуздање младих играча. Имали смо још добрих мечева и верујем да су и играчи задовољни оним што су показали ““ додаје Вуковић.
Костур тима је сачуван. Неколико играча који нису много наступали, прослеђени су на позајмице, долазака није било, а једина промена може бити и дефинитиван потпис Вукашина Рајковића са којим се воде преговори.
Прва првенствена утакмица у овој години, свакако је једна од најважнијих у преосталих шест кола. Победа над Југовићем у хали „Зорка“, приближила би екипу у плеј офу, али би истовремено, практично, елиминисала Каћане из те борбе.
Тренутно, само је „Црвена Звезда“ практично обезбедила место у плеј офу. „Слога“ је врло близу, а за преостала два места, „конце“ у рукама држе „Металопластика“ и „Партизан“. Њихов кикс чека, пре свих „Пожаревац“, а потом и „Југовић. Остаје питање судбине Партизана, али уколико Београђани наставе такмичење, биће једни од фаворита за плеј оф.
Шапчани имају прилично повољан распоред. После гостовања Југовића, очекују их три утакмице против екипа које су објективно слабије („Морава“ у гостима, „Железничар“ у Шапцу и „Рудар“ у Костолцу). У случају три очекивана тријумфа, „плави“ би вероватно осигурали место међу четири најбоље екипе. Завршне две рунде доносе дерби против Партизана у хали „Зорка“ и гостовање у Пожеги. „Партизан“ за викенд гостује у Пожеги, а потом дочекује Пожаревљане. Ови мечеви даће одговор ко ће, у марту бити ближи плеј офу.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa