Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
БИЉАНА ГИШИЋ УПРАВНИЦА ЛОВАЧКОГ УДРУЖ ЕЊА МАЧВА У БОГАТИЋУ

ПОШТОВАЊЕ ЈЕ УОБИЧАЈЕНО ПОНАШАЊЕ

Повећан број чланова ( тренутно их је 530 у 14 секција ) није препрека за међусобно дружење, уважавање у интересу колектива. Јача ловачки подмладак, а све привлачнији ловни туризам крај Дрине
Управница Ловачког удружења “Мачва“ у Богатићу Биљана Гишић из Салаша Црнобарског, удата у Мачвански Белотић, по тврђењу њених колега је ретка, ако не и једина жена на овој дужности узимајући у обзир сва ловачка удружења широм Србије. Љубав према животињама датира још из школских дана. Наглашава да је на њено одрастање највише утицала класична сељачка породица у Салашу Црнобарском. Навикла на предани рад, патријархално васпитање и посебно хумани однос према животињама. Такву праксу наставила је и као управница ловишта.
Најважније је да су животиње здраве, да је ловиште богато и да се сви трудимо да тако и остане. Сарадња са колегама, којих је из године у годину све више је изузетна. Поштовање је овде уобичајено понашање, каже Биљана.
Успешно дипломирање у шабачкој Пољопривредној школи, 1993. године на смеру ветеринарски техничар и четири године после, запослење у Ловачком удружењу „Мачва“, били су још већи подстрех за даље усавршавање. Зато у Сремској Митровици наставља школовање и постаје специјалиста за ловство.
Газдујемо ловиштем површине око 30.000 хектара и најбитније нам је заштита животиња, прихрана, обогаћивање и контрола изловљавања. Ловиште је богато зечевима, фазанском дивљачи и јаребицама, док срна нема довољно и њихово изловљавање је забрањено. Сарадња са свим ловцима нашег Удружења је изузетно добра, а тренутно радимо на зимској прихрани дивљачи, каже Биљана која и сама одлази на терен и помаже колегама.
За свој посао има велико разумевање и подршку породице, поготово што јој је и муж Славиша дугогодишњи ловац. Млађа ћерка Валентина је ученица шестог разреда основне школе у Богатићу и члан ловачког подмлатка Удружења “Мачва“које у овој групи броји још 35 дечака и девојчица.
Биљана се поред здравља животиња брине о организацији и дружењу Удружења са сличним у Шапцу и околини, а као прворазредни циљ сматра стварање бољих услова за ловни туризам крај Дрине и изградњу ловачког дома.
- Тренутно је најинтересантнији лов на дивње патке, крај Дрине, а у том смислу ми планирамо да понудимо ту могућност и страним ловцима уз све остале неопходне садржаје, додаје Биљана.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa