Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
НОВЕ КЊИГЕ

ЉУБАВНИ МОСТ МЕЂУ РАЗЛИКАМА

Љубав, као узвишено осећање и основна храна људског постојања, у минулим временима, била је тежња и потреба сваког човека. Милиони стваралаца на пољу писане речи, било да су поете, романсијери, приповедачи, прихватили су ову тему да се њоме баве и препоруче остварење исте другима. Био је то изазов који вечно траје. Том изазову није одолела ни госпођа Мила Старчевић, већ афирмисана српска путописатељица. Објавила је нови путописни роман писан срцем и бојен љубављу.
Ауторка је направила компаративну анализу околности настајања и трајања љубави, између лепе Индускиње Сумитре из Делхија и Ђулијана, шармантног Италијана из Рима, исповедном нарацијом јунака. Добро брушени ликови, Сумитре и Ђулијана, добили су у галерији ликова сроднике и посреднике, као допуну мозаика различитости. Драмска радња смештена је у два различита амбијента, древне Индије и такође древног Рима, одакле потичу јунаци са свим својим специфичностима и особеностима. Радњу драматизују заплети, изненађења, промена услова, који управо на неусаглашеним разликама урушавају “љубавни мост“, који за “носаче“ има недовољно учвршћене духовне и чулне арматуре код Сумитре и Ђулијана.
Огањ љубави почиње да се утишава, пошто у његов плам не стиже ново гориво из срца заљубљених. Сумитра, лепа Индускиња, снажна личност формирана на јакој традицији, вери и култу породице, каква у Европи све мање може да се види, јер ју је прогутала ововремска потрошачка бесмислица, одустаје од “даљег усаглашавања“ са несмиривим италијанским бонвиваном Ђулијаном. Вођена носталгијом и дубоким осећањем своје грешности према родитељима и сродницима доноси одлуку да се врати у Индију и прође кроз процес “самочишћења“ у изабраном индијском самостану. Мост љубави је срушен, као многи до тада у неусаглашеним љубавима и менталитетима. Ауторка је непретенциозно поручила читаоцу значај снаге духа, који у пару може да премости и до тада непремостиво. За то требају две слично снажне особе!
П.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa