Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
ЗАВРШЕНА ЗИМСКА КАМПАЊА ИНСТИТУТА ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ СРБИЈЕ И ЦРВЕНОГ КРСТА ШАБАЦ

НОВА КАП ЖИВОТА

Шапчани и овога пута показали хуманост на делу. Прикупљено шездесет пет јединица крви намењених лечењу пацијената из Шапца у београдским болницама
Као и претходних година Шапчани су показали зашто су и даље међу водећим даваоцима крви у Србији. То је потврдила и Зимска кампања Института за трансфузију крви Србије и Црвеног крста Шабац која је реализована прошлог петка у Великој сали Културног центра.
- Имамо велики број млађих давалаца, односно пунолетних међу новима што нас врло радује зато што је показано да се ипак та свест о добровољном давалаштву преноси са генерације на генерацију. Нисмо ни свесни колико је један минут потребан да би некоме спасили живот ““ рекла др Тања Ивић прошлог петка када је за мање од сат времена прикупљено деветнаест јединица крви.
Међу првима драгоцену течност дао је и двадесетдвогодишњи Душан Крстић, радник фарбаре, специјализоване продавнице за боје и лакове.
- Добровољно дајем крв с времена на време јер то је хумано. Много је добар осећај кад помажемо другима ““ додао је уз осмех Душан.
Сличног мишљења били су и Мирослав Достанић, пољопривредник из Дуваништа, и представник Ромске националности Слободан Миловановић коме је ово било четрдесет шесто добровољно давање крви.
- Помажемо људима колико можемо ““ рекао је Мирослав.
Некада међу добровољним даваоцима, данас као медицински техничар Института за трансфузију крви Србије, Миљана Мијатовић, подсетила се тренутка свог првог давања крви док је била матурант Медицинске школе у Шапцу.
- Ево после толико година поново се враћам у Шабац и сетим се свог првог давања које је било седамдесет девете године. Тај тренутак остао је са све сликом забележен у „Гласу Подриња“ где је између осталог писало „висока свест младића и девојака као што се види на овој слици на којој Миљана Антонић, матурант Медицинске школе, без страха претаче своју крв у боцу“.
Овога пута прикупљено је шезесет пет јединица крви намењених лечењу пацијената из Шапца у београдским болницама.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa