Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН У ШАПЦУ

Председник Покрета социјалиста и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин 20.01.2016 године на Светски дан социјалне правде обишао је Дневни боравак за особе са менталним сметњама и интелектуалним потешкоћама „Света Софија“ и Сервис за хемијско чишћење и прање веша „Елио“ у Шапцу, које рализује Каритас Шабац.
Како је рекао, за овај пројекат у Шапцу као и уређење сензорне собе у дому за децу ометену у развоју Министарство је обезбедило преко четири милиона динара.
Министар је током боравка у Шапцу обишао и Сервис за хемијско чишћење и прање веша „Елио“, пројекат преко кога „Каритас“ промовише социјално предузетништво и ствара могућност за запошљавање жена и друштвено рањивих група.
Он је истакао да је социјално предузетништво прилика да се запосле људи који тешко могу да нађу посао и да се снађу.
Након обиласка Александар Вулин се у просторијма Градског одбора покрета социјалиста Шабац састао са члановима покрета социјалиста града Шапца .Чланови су дали пуну подршку министру за његов рад и ангажовање око мигрантског питања и рада министарства на чијем је челу .Министар је упознат са актуелним активностима на оснивању нових месних одбора Покрета социјалиста на територији града Шапца са сталним повећањем броја чланова и планираним активностима у наредном периоду.
У разговору са члановима ПС министар је информисан о тешкој економској ситуацији у Шапцу,Велнки број незапослених , неуспешним приватизацијама и пројектима чмји се рокови завршетка стално продужавају а објекти служе само за сликање градских челника.
Радови на објекату поред кога се градоначелник сликао истог дана почели су у јуну 2014. године, требали су да буду завршени у августу 2015. а тек се сада“ приводе крају“. 3аиста би неко могао нешто из овога да“ научи“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa