Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОСЕТИО ЦУЉКОВИЋ

РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА

Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић посетио је прошлог уторка Месну заједницу Цуљковић. Том приликом разговарао је са Предрагом Вујковићем, председником МЗ Цуљковић, о проблемима које има месна заједница и посетио радове на реконструкцији моста, који је претрпео велика оштећења 2014. године за време мајских поплава.
-Месна заједница је место на ком треба да се доносе све важне одлуке, јер је то једини начин да грађани сами одређују своје приоритете и утичу на квалитет живота. Децентрализација одлучивања је од кључне важности за развој града, зато град подржава иницијативе месних заједница и зато је важно да управо оне имају иницијативу, као што видимо да је имају овде у Цуљковићу. Удруживање месних заједница може довести до брже реализације пројеката који ће свима бити од користи, а градска управа има ресурсе који им могу помоћи у аплицирању на конкурсима и писању пројеката- рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Град Шабац је изашао у сусрет жељи мештана Цуљковића и помогао при писању пројекта, захваљујући којем су од Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја одобрена средства у износу од 3,2 милиона динара. Председник Месне заједнице Предраг Вујковић истакао је да ће реконструкцијом моста и приступних саобраћајница мештани Цуљковића имати добру везу и са селима Грушић, Метковић и Добрић. Радови на реконструкцији су почели пре десетак дана, а њихов завршетак се очекује до краја априла. Током обиласка радова на мосту, заменик градоначелника Немања Пајић је истакао значај доношења свих важних одлука на нивоу месних заједница, јер мештани најбоље могу одредити које проблеме у њиховој средини треба приоритетно решавати.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa