Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ЗА ПРИМЕР

ЗАЉУБЉЕНИК У СЕЛО

Милић Панић из Вукошића пример је пољопривредника који са десетак хектара што своје што под закуп, стиже да дане до пензије премости гајењем стоке у крају познатом по тој производњи. Силни су проблеми овог неуморног и омиљеног човека пратили кроз живот.
- Радио сам у “Јединству“, па у Риђакама па опет ту код Радојка, али времена су доносила убрзане промене па сам у чекању на пензију уз супругу Продану, која дели ове дане у селу са мном. Поносим се и сином Ђорђем, снахом Милицом и унуком као и ћерком Радмилом за које живим и радим, каже овај широкогруд човек и додаје.
- Лепо је живети у селу и то је велика ствар за здрав живот и ту дилеме нема. Ту ће ускоро нићи и језеро и улично осветљење и толико тога значајних младима. Истина мени ће недостајати моја ливада, али чујем да ће чишћењем садашње баре и продајом наплив земље народски речено бити и додатне добити. Добро је за село јер сваки динар пуно значи. Да би се уређивали путеви, копали канали и тако редом. Кажем лепо је у селу највише за оне за које живимо јер њима се отварају многи видици, скромно каже Милић Панић у свом живописном Вукошићу.
Иначе има десет грла говеда, шест крмача и тридесетак товљеника, те десетак оваца. Довољно за пристојан живот до пензије. А онда мало предаха за домаћина који ионако има обавеза од јутра до сутра. Уз бројну породицу а, каже даће Бог и већу. У Вукошићу ових фебруарских дана.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa