Инфо

19. август 2010.19. авг 2010.
ТРАГОМ НАШИХ НАПИСА

НАУКА И УМЕТНОСТ У ЈЕДНОМ БИЋУ

Горан Топаловић, рођени Шапчанин, од постдипломца електротехнике и приврженика уметности Истока, пре непуних 13 година у Америци, до инжењера софтвера у фирми за телекомуникације у Њу Џерсију, и селектора, продуцента и уметничког директора Њујоршког фестивала азијског филма
Док са Гораном Топаловићем, (36), магистром електротехнике и софтвер инжењером, запосленим у познатој америчкој фирми за телекомуникације у држави Њу Џерси, у његовој породичној кући у улици Стојана Новаковића, у родном Шапцу, разговарамо о послу у Америци, још више о свету уметности, посебно филмској, и посебно далекоисточној, којима је увек припадао део његовог срца, присећамо се наших дружења у Џерсију и Њујорку 1997. године, и Горанове везаности за ликовну уметност и свет боја.
О првом сусрету са Гораном Топаловићем, рођеним Шапчанином у Америци, тада постдипломцем електротехнике на чувеном универзитету “Радгерс“, “Глас Подриња“ је објавио текст “Електрони у боји“. Забележено је, том приликом, да је Горан у “Америку стигао 1991. године. Дошао је код ујака Зорана Гајића, професора универзитета, познатог светског научника у области атомистике (Линеарни системи). Претходно је Горан у Шапцу завршио Основну школу “Вук Караџић“ као ђак генерације и два разреда гимназије. Трећи и четврти разред је у Америци, како сам каже, и без довољног знања енглеског језика, са много мање напора него у гимназији родног града, лако завршио. А то “лако“ било је довољно добро да буде ослобођен матуре. Иако природно предодређен за друштвене науке, за језике, филозофију, уметност, Горан је ““ подржан од ујака Зорана ““ уписао Електротехнички факултет на “Радгерс универзитету“, одсек архитектуре компјутера, редовно присуствовао предавањима, предано учио и ““ успех није изостао. Са највишим оценама, са само 23 године, завршио је студије као један од најбољих у класи, што му је омогућило и упис на постдипломске студије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa