Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
МОЈЕ БУДУЋЕ ЗАНИМАЊЕ: ГИМНАЗИЈАЛАЦ

ЗА НЕОДЛУЧНЕ ЖЕЉНЕ ЗНАЊА

Већина будућих матураната размишља шта, где, како? Одлучити се за занимање које ће одредити њихов будући живот није нимало лако. Недоумица има много, исто толико и утицаја са стране. Ми нудимо, ви одаберите сами
За све оне који немају јасну представу шта ће студирати после завршене средње школе један од могућих избора је Шабачка гимназија. Протекле две године велико интересовање владало је за све смерове, како друштвени и природно-математички тако и за филолошки и рачунарски. Овом приликом, из угла матураната Шабачке гимназије, представљамо вам друштвени и природно-математички смер.
- Како сам у самом старту била неодлучна шта да упишем после завршене основне школе у једном тренутку схватила сам да је Гимназија прави избор за мене јер ће ме најбоље припремити за факултет. Како сам се и у основној школи оријентисала ка друштвеним наукама као прву жељу навела сам друштвени смер Шабачке гимназије. Сада из ове перспективе матуранта, после четири године, могу да кажем да се нисам покајала. Опет бих, када би се време вратило, урадила исто са великим задовољством зато што овај смер и ова школа пружају добру перспективу за даље школовање. Презадовољна сам првенствено професорима који су нас усмерили и научили доста тога - каже Милица Ђурђевић, ученица одељења ИВ1 друштвеног смера, која намерава да се упише на Факултет политичких наука у Београду.
Иако је избор Милициног вршњака Стефана Милића био природно-математички смер његова жеља да упише такође Факултет политичких наука у Београду само је још један доказ да свеопште образовање отвара многобројна врата у свет знања.
- Некако се све искристалисало током ове четири године па и поред моје велике љубави према природним наукама ипак су превагнуле друштвене тако да је и сам избор да се упишем на Факултет политичких наука дошао спонтано. На ту одлуку су утицале и ваннаставне активнсти, дешавања, бројне спортске активности, манифестације, драмска секција где сам такође доста пута учествовао и пратио. На основу мог искуства могу да дам један савет а то је да се уписом на било који смер у Шабачкој гимназији пружа велика шанса да у животу пронађете прави пут и остварите све што сте очекивали - поручује Стефан.
Отварајући многе могућности Шабачка гимназија после краћег периода стагнације залагањем запослених последње две године може се похвалити, по речима директорке Маријане Исаковић, добрим уписом.
- У школи није остало ниједно непопуњено место. Врло је висок праг бодова у односу на раније године. На моје велико задовољство за гимназију се одлучују и они који су били такмичари у основним школама. Добијамо даровиту децу посебно у два одељења за таленте као што су филолошки и рачунарски смер, али за њима не заостају ни друштвени ни природно-математички. Показатељ доброг рада је велики број одличних ученика на крају године. Добар пример је одељење филолошког смера где смо од двадесет ученика имали шеснаест одличних што показује да су то заиста деца на коју треба рачунати - истиче директорка.
УСКОРО И КИНЕСКИ ЈЕЗИК
Поред страних језика који се изучавају у редовној настави - енглеског, немачког, француског и руског, ускоро ће осим факултативног јапанског заинтересовани шабачки основци и средњошколци моћи да похађају часове кинеског језика. У петак 11. марта Шабачку гимназију посетиће представници кинеске Владе који ће омогућити факултативно учење овог језика. Група је отворена тако да јој се може придружити ко год жели.
ЗА БУДУЋЕ ГИМНАЗИЈАЛЦЕ
Због велике заинтересованости родитеља потенцијалних гимназијалаца запослени у Шабачкој гимназије организоваће другу годину за редом родитељски састанак за све оне који су неодлучни по питању избора школе. Тако ће 16. марта од 19 часова у Свечаној сали школе будуће разредне старешине на челу са директорком Шабачке гимназије Маријаном Исаковић одговарати на сва питања заинтересованих родитеља, али и поразговарати о начину и програму школовања, уџбеницима.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa