Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

ЗА ПОСАО СЕ МОРАМО ИЗБОРИТИ САМИ

Жене ће моћи да се учлане у шабачку задругу, која ће функционисати као мало градско предузеће, кроз које ће се даље пласирати њихови производи
Програм оснаживања жена за предузетништво, представљен је у понедељак у Центру за стручно усавршавање. Скуп је отворио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је казао да је женско предузетништво један од начина да се много особа запосли.
-Похвално је што се за програм оснаживања женског предузетништва пријавило овако много жена. Ово је тема која је актуелна на државном нивоу, а наша идеја је да добар пример запошљавања жена буде у Шапцу. Сматрам да нам запослење и посао неће донети нико са стране, већ се за то морамо изборити сами, у нашем граду. Имамо план да у Шапцу, у наредне четири године, свако ко жели да ради, има посао, рекао је градоначелник Зеленовић.
Марија Иванковић Јуришић, чланица градоначелниковог тима задужена за женско предузетништво, разговарала је са више од 150 жена које су се пријавиле за овај програм. Она је истакла да на овај начин може се запослити близу 1.000 жена, а све са идејом да се економија оснажи отварањем малих предузећа.
На првом предавању, разговарало се о могућности да се жене определе за једну од две области: прехрамбену производњу и производња текстила.
-Жене ће моћи да се учлане у шабачку задругу, која ће функционисати као мало градско предузеће, кроз које ће се даље пласирати њихови производи. Најпре желимо да се производи наших жена продају у граду, а онда и по Србији и извозе у иностранство. Поред задруге, оне жене које су већ у бизнису, могу се определити за менторство, при чему ћемо им помоћи да се повежу са успешним предузетницама и уче од њих, казала је Марија Иванковић Јуришић.
Она је истакла да је у плану и стварање нових линија производа и услужно пословање за већ познате брендове.
Тим градоначелника Шапца за женско предузетништво, који води Марија Иванковић Јуришић, позива незапослене жене да учествују у програму едукације и обуке за сопствени бизнис или посао у задрузи.
Формулар за пријаву на адреси: њњњ.сабац.рс /актуелности/огласи. Образац се може преузети и на Јединственом шалтеру Градске управе.
Додатне информације: зенско.предузетниствоЖсабац.орг; 064 876-27-85.
На исти број могу се јавити суграђанке које желе да им се пријавни формулар пошаље на кућну адресу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa