Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
СУТРА, У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

МИСИОНАРСКА ГОДИНА СВЕТОГ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА

Шабачка епархија обележава 2016. као Мисионарску годину Светог владике Николаја Велимировића због троструког јубилеја - 135 година од рођења, 60 година од упокојења и 25 година од преноса његових моштију из Америке у Србију.
У оквиру обележавања Мисионарске године Светог владике Николаја, 18. марта, на дан његовог упокојења, у Шабачком позоришту ће бити одржано вече посвећено Николају Равноапостолном и генијалном Достојевском.
- Своје колосално стваралаштво, владика Николај је започео есејем “Ниче и Достојевски“, а своје најоригиналније дело “Речи о Свечовеку“ написао је инспирисан Достојевским и његовом беседом о Пушкину. Говориће први човек српске културе, проф. др Владета Јеротић, најкомпететнији човек када су ова два ствараоца у питању, рекао је др Љубомир Ранковић.
Почетак је заказан за 19 часова.

Поводом обележавања Мисионарске године Светог владике Николаја, Епархија шабачка је одштампала 12.000 примерака његове књиге “Мисионарска писма“ на дар свим ученицима и професорима средњих школа; 25.000 примерака катихизиса “Вера светих“ као поклон ученицима и наставницима свих основних школа и 60.000 примерака књиге и “Први Божји закон“, коју свештеници деле по домовина током Васкршњих водица.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa