Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ ““ 18. КОЛО

Бодови остали у ПоЖеги

РК „Слога“ ““ РК „Металопластика“ 22:20 (11:11)
Хала спортова Пожега. Гледалаца: 1.000. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Делегат: Лазић (К. Митровица). Седмерци: Слога 3 (3), МП 4 (1). Искључења: Слога 8, МП 4 минута.
РК СЛОГА: Раковић, Стевановић, Стојчић, Делибашић, Спасић 1, Пернар 1, Миленковић, Петровић, Павловић (кап) 7, Андрејевић 3, Бојанић, Калтак, Гојковић 3, Мирић 4, Димитријевић, Лаковић 3. Тренер: С. Лаковић.
РК МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Миловановић 1, Дакић, Голубовић 4, Дошен Мариновић 1, Илић 6, Алексић, Марковић, Арсић, Ђукић, Јездимировић, Митровић (кап) 2, Драгићевић 3, Петровић, Остојић 2. Тренер: В. Вуковић.
Ривали су се током целог првенства пратили, били једни уз друге, а тако је најбоље описати и ток меча у Пожеги. Прво је повела „Слога“, па је узвратила „Металопластика“ и тако у круг, мало предност за једне, мало за друге, а најчешће нерешено. У другом делу до изражаја долази домаћи голман, Миленковић. Уз капитена Павловића чува свој тим и омогућава му плус 2 у 44. минуту, 18:16, што је прва предност већа од минималне за неког од ривала. Стечену предност, „Слога“ није значајно увећавала (у 47. минуту је било 20:17), али ни испуштала. Покушавао је Илић да врати резултатски Шапчане, али није био довољан.
Екипе из Пожеге и Шапца добро су се упознале ове сезоне, а имаће прилике за нова „дружења“ и у плеј офу.
Дерби на старту
Шабачки рукометаши сазнали су у недељу и распоред мечева у плеј офу. У првом колу, „пластичари“, за ривала имају браниоца титуле „Војводину“, коју ће дочекати у хали „Зорка“. У другом колу следи гостовање у Пожеги, потом дуел у Шапцу против „Спартака“, пут у Београд на мегдан „Црвеној Звезди“ и на крају првог дела, меч са „Партизаном“ у хали „Зорка“. Наравно, исти распоред је и између 6. и 10. кола, само уз замену домаћина. Прва два тима после 10 кола избориће пласман у СЕХА лигу. Четири водећа места обезбеђују пласман у Европу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa