Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
ЗЕЛЕНА СТРАНКА НОВА ОПЦИЈА ЗА ШАПЧАНЕ

ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛЦЕ И ДОМАЋИНЕ

На овогодишњим локалним изборима у Шапцу појавиће се нова партија, Зелена странка, на чијем челу је Марко Бингулац, директор Народног музеја. На изборе ће изаћи самостално, а предаја потписа градској Изборној комисије се очекује почетком следеће седмице.
Како Марко Бингулац, истиче, странка је створена вољом људи који се познају деценијама и да код њих нема једноумља, нити се слуша централа у Београду.
-Желимо да у Шапцу направимо једну нову опцију која ће се разликоваати од осталих и биће усмерена према интелектуалном, културном и домаћинском делу нашег становништва. Чињеница је да се таква опција ових година потпуно изгубила и због тога имамо велику неизлазност гласача, каже Бингулац.
Зелена странка подржава пројекат Сава парк. Поред тога имају још неке идеје како Шабац учинити бољим местом за живот. Залажу се за изградњу Јевремовог конака, а акценат стављају и на тзв. зелену економију.
-Излазак Шапца на реку је жеља свих Шапчана и инсистираћемо на што ранијем отпочињању радова око Сава парка. Један од наших циљева је да се испред зграде Градске управе догради Јевремов конак, не реметећи постојеће архитектонско решење. Конак је ту и постојао до 1907. године. Како је ово 200. годишњица од доласка Јеврема Обреновића у Шабац било би добро да се то почне ове године. Наша странка је као циљ поставила и зелену економију, што је везано за пољопривреду, одрживи развој и европске пројекте, а нарочито за предприступне фондове. Пласираћемо многе пројекте који ће бити финансирани од стране Европске уније, наводи Бингулац.
Председник Зелене странке сматра да треба извршити суштинску децентрализацију. Према његовим речима, функције са градског нивоа треба према селу. Желе да сваком у својој средини буде омогућено да има пристојан и нормалан живот, који подразумева амбуланту, школу, водовод.
Бингулац истиче да, пре свега, праве опцију за следеће изборе, које очекује већ за највише две године. Ипак, сигуран је да ће и на овим изборима прећи цензус.
-После избора нећемо гледати која странка има већину, него искључиво који људи ће чинити власт и имају ли кадровски потенцијал да воде град. Ако имају кадровски потенцијал ући ћемо у власт, ако га немају остаћемо у опозицији, наводи Бингулац.
На листи Зелене странке за локални парламент налазе се факултетски образовани људи, привредници, познати Шапчани. Између осталих ту су бивши рукометаш Милош Карановић и архитекта Владимир Живановић.
Марко Бингулац учествује у градској власти последње две године, као директор Народног музеја. Поносан је на оно што је у граду урађено у том периоду.
-Завршен је Анекс Библиотеке, Музеј има нову сталну поставку, урађен је Трг и мурализација града. Депонија је измештена после две деценије. Реконструисан је Базен. Ко каже да је то лоше не мисли добро ни себи ни граду. Са друге стране, био бих презадовољан и да је урађен насип на Чеврнтији, што је обећано, а надлежност је Републике. Такође, не знамо ни шта је са ауто путем Шабац ““ Рума који је такође требала да ради Република.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa