Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
НАПРЕДНИ ПОКРЕТ

ЖЕНА ““ СТУБ ДРУШТВА

Давно је речено да кућа не стоји на земљи већ на жени. Жена је на својим плећима увек држала и чувала кућу као симбол заједништва једне породице. Она која је рађала, неговала, васпитавала, а често и бранила, ратовала , била је увек спремна да се жртвује за напредак своје породице. Ако је способна да кућу сачува, организује и одбрани, кућу или породицу као основну ћелију друштва, зашто онда не би била она које ће и цело наше одруштво да покрене у напредак.
Удружење грађана „НАПРЕДНИ ПОКРЕТ“ кроз свој програм настоји да утиче да се женама у граду Шапцу дају веће шансе. У години која је проглашена предузетничком, позива се на женско предузетништво. Слажемо се са настојањем актуелне градске власти да се жене укључе у предузетништво, јер дубоко верујемо да су жене способне, одлучне, мудре и упорне и да се могу успешно носити са свим пословима. Али се не слажемо са чињеницом да је требало чекати предизборну кампању да би се покренула тема женског предузетништва. Напредни покрет је од почетка свог формирања жене ставио у центар свог деловања.
И не само због чињенице да је на челу „Напредног покрета“ жена, већ и због програма нашег удружења у коме је велики број жена, председница Напредног покрета Тања Радовановић позива наше суграђанке, све наше маме, сестре, тетке, баке, комшинице да гласају за „Напредни покрет“, јер тиме гласају за себе, за своју шансу и своју прилику. Ми у Напредном покрету смо сигурни да ће жене знати да искористе своју шансу на добробит свих грађана, без обзира на пол, верску и националну припадност.
Председница „Напредног покрета“ Тања Радовановић истиче да је покрет одличан пример да жене могу имати равноправну позицију са мушкарцима, јер у покрету у коме има велики број мушкараца и жена, мушкарци у друштву великог броја лепих и паметних дама, а пре свега жена које имају свој став, одлично функционишу и у једној опуштеној атмосфери раде за напредак нашег друштва.
Тања Радовановић такође сматра да жене треба оснажити да се баве предузетништвом, али исто тако жене треба оснажити да се активно укључе у политику, да буду актери доношења одлука у нашем граду, да се чује њихов глас и њихова идеја. Наравно да треба оснажити жене на селу да буду активније у свим областима јер није њихово место само у кухињи и на њиви. На тај начин ћемо обезбедити потпуну родну равноправност у граду Шапцу. Можда би и сама чињеница да је на челу одбора за родну равноправност у нашој општини била жена, позитивно утицала да жене виде своју шансу.
Удружење грађана верује да ће даме града Шапца на прдстојећим изборима знати да одлуче и да изаберу опцију у којој ће моћи саме да креирају своју будућност. Мишљења смо да је дошло време да жене покажу да могу бити стуб друштва, раме уз раме са мушкарцима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa