Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
УПРАВНИ СУД ПОНИШТИО ИЗБОРНУ ЛИСТУ „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ““ СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ“

ПРИКУПЉАЛИ ПОТПИСЕ ЗА НЕПОСТОЈЕЋУ КОАЛИЦИЈУ

Управни суд, одељење у Новом Саду, поништио је изборну листу „Александар Вучић ““ Србија побеђује“, коју предводи Српска напредна странка, за локалне изборе у Шапцу.
Суд је овакву одлуку донео, јер су представници ове листе предали оверене потписе са датумом 8. март, а споразум о коалицији, коју чини ова листа, потписан је дан касније.
- Потписи бирача који су подржали наведену листу оверени су 8. марта, а коалиција која је предлагач те исте листе настала је 9. марта, односно дан касније након овере потписа бирача. Сматра да се потписи од 8. марта, које је Изборна комисија прихватила, не могу односити на листу, која у моменту када су они прикупљани, није постојала, с обзиром на то да је коалиција, која је предлагач исте, формирана тек дан касније ““ стоји у пресуди Управног суда.
Просто је нејасно како је једна озбиљна политичка организација, која претендује да у наредном периоду води бригу о великом граду, дозволила себи овакав пропуст. Предлагачи су, према слову пресуде направили још један пропуст, а он се односи на чињеницу да су овлашћења председника странака, чланица коалиције, достављена у фотокопији узместо у оригиналу.
Занимљиво је и то да у пресуди стоји да удружења грађана, у овом случају удружење „Самостални ДСС“ не може, по слову закона, да буде потписник коалиционог споразуме. Коалициони споразум могу да потпишу само странке, а не удуржења.
ПРОМЕНА РЕДОСЛЕДА
Овакав епилог са предајом листе „Александар Вучић ““ Србија побеђује“ довео је до промене редоследа на гласачком листићу. Прва листа остаје „Небојша Зеленовић ““ Шабац је наш“, а број два је припао коалицији „Победа за Шабац ““ Немања Пајић“. Захваљујући пропусту напредњака у Шапцу, коалиција окупљена око СПС, имаће идентичан број као и на републичком гласачком листићу ““ број 3.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa