Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
ВЛАДИМИРЦИ: МЛАДИ ПОЉОПРИВРЕДНИК ЗА УЗОР

НЕБОЈША ВЕРУЈЕ У БУДУЋНОСТ СЕЛА

Тридесет седам година има вредни Небојша Станимировић из села Владимирци и угледно домаћинство које је са оцем Миланом, мајком Лепосавом, супругом Аном и синовима Богданом и Павлом, народски речено створио са десет прстију. У селу се каже мора сваштарити па уз десет музних крава и откупну станицу млека тови и јунад а има и десетак крмача. Обрађује својих 12 хектара и осам под закуп али то није довољно за угодан живот.
- Богат возни парк даје могућност да се заради додатно и то значи немерљиво. Једино сам одустао од това свиња али палету услуга ћу обогатити да помогнем да породица има будућност, упоран је Станимировић.
Гаји усеве које по традицији има али прати потребе бројног сточног фонда које има око 40 грла говеда па и више. Радни, расположени и оптимистички настројени Небојша верује у село јер оно тврди опстати мора.
- Ко мисли другачије није у овом свету. Рад се подразумева а локална самоуправа помаже колико може. Ми млађи колико стигнемо испратимо њихове активности попут путева који се уз добру вољу тешко сада могу препознати. Биће боље убеђен сам иако је сада реално тешко јер је све неизвесно и ствар сналажења, каже Небојша.
Нада се да ће синови остати на имању и уживати у уранцима и сутонима а истрајавати у раду који их свугде чека каже. Возни парк обогаћује и чека извесно рад и само рад. Зарада за сада чека али улагање ће се утисак је по виђеном да ће се све исплатити.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa