Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
ПОДРШКА “КАРИТАСОВОМ“ ПРОГРАМУ

„ЗАСАД ЗА БУДУЋНОСТ“

Представници компаније „Делта“ уручили су прошлог четвртка финансијски грант од милион и осам стотина хиљада динара шабачком „Каритасу“ за развој социјалног предузетништва
У два пластеника од по пет ари шабачки „Каритас“ организовао је производњу јагода. У овај посао су укључени штићеници Установе за особе са менталним и интелектуалним сметњама „Света Софија“. Поред тога, у оквиру развоја социјалне пољопривреде, „Каритас“ је подигао и воћњак у Бадовинцима. Представници компаније „Делта“ препознали су значај социјалног предузетништва, те су у оквиру пројекта „Засад за будућност“, који је укупно вредан седам и по милиона динара, финансирали „Каритасов“ програм са милион осам стотина хиљада динара. Поред „Каритаса“, „Делта“ је помогла још десет организација.
- Желимо да допринесемо решавању проблема друштвених заједница, кроз унапређење пољопривредне производње. Веома нам је драго што можемо да помажемо организацијама попут „Каритаса Шабац“, који кроз развој социјалног предузетништва, упошљавајућу људе из друштвено маргинализованих група, успевају да поставе здрав систем пољопривредне производње, навели су представници компаније „Делта“.
Директор „Каритаса Шабац“ Мирољуб Николић нагласио је да се кроз пројекат „Засад за будућност“ обезбеђује социјална интеграција особа из друштвено рањивих група и успостављање одрживог система пољопривредне производње.
- Средства су искоришћена за набавку механизације за одржавање воћњака у Бадовинцима, као и за простор у Вукошићу. Део новца је уложен у пластеничку производњу јагода, а планирамо да од ових средстава ископамо и дубински бунар који ће нам веома значити у производњи паприка, малина и купина које ћемо гајити у Вукошићу, навео је Николић.
Према оцени пољопривредних стручњака, јагоде из „Каритасових“ пластеника су у веома добром стању. Директор „Каритаса Шабац“ Мирољуб Николић каже људи који раде на одржавању ових имања имају осећај вредности и припадности заједници, што су и основни циљеви пројекта.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa