Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
ПОБЕДА ЗА ШАБАЦ

ЗДРАВИ ЉУДИ У ЗДРАВОМ ГРАДУ

ЗДРАВИ ЉУДИ У ЗДРАВОМ ГРАДУ основни је мото здравственог програма коалиције ПОБЕДА ЗА ШАБАЦ, чија је листа ПОБЕДА ЗА ШАБАЦ ““ НЕМАЊА ПАЈИЋ на предстојећим локалним изборима под бројем 2. Међу 69 кандидата за одборнике на листи ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ је чак 18 здравствених радника, што објашњава и бројне активности Ресорног одбора за здравство и социјалну заштиту. Квалитетна здравствена заштита од виталног је значаја за све, кажу у овој коалицији.
- Здравствена заштита мора да буде доступна сваком ““ деци, старима, социјално угроженима, онима који живе у најудаљенијим крајевима и онима који немају здравствено осигурање. Млади лекари техничари, наша деца, која завршавају школу, морају да имају шансу за посао, морају да раде у свом граду ““ то су основни циљеви ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ, а све до сада урађено на плану примарне здравствене заштите доказ је да смо спремни да овакав прогРам реализујемо ““ каже др Јован Ћирић, координатор Ресорног одбора за здравство и социјалну заштиту.
У Градском буџету је ове године за примарну здравствену заштиту издвојено 54 милиона динара, што омогућава даље унапређење квалитета рада ““ запошљавање младих лекара и техничара, набавку опреме и инфраструктурно уређење.
- Шабачки Дом здравља, чији је град оснивач, спада у ретке у Србији који послују позитивно. Тиме постаје пример другима како треба радити. Зато, неће бити спајања болнице и Дома здравља, јер систем примарне здравствене заштите у Шапцу функционише одлично. Као члан Градског већа, задужен за здравство, залагаћу се да у наредном периоду Град финансијски помогне и нашу болницу, установу од изузетне важности. Министар здравља Лончар је покренуо доста добрих ствари и законских измена, и уверен сам да ћемо и у овом заједничком послу наћи најбоље решење за унапређење здравствене заштите свих наших суграђана. Сарадња Дома здравља и Опште болнице у Шапцу је веома важна, а на корист наших суграђана, који нам свима морају бити у фокусу. Зато ће град у наредном периоду издвојити значајна средства и за нашу болницу која евидентно има проблем у финансирању дефицитарних кадрова и занављању опреме ““ истиче др Бранко Вујковић, члан Граског већа Шапца, један од аутора и креатора здравстене политике ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ.
У области примарне здравствене заштите, која је у надлежности Града, Дом здравља Шабац има 32 објекта на градском и сеоском подручју, који се редовно одржавају, обнављају, континуирано се усавршавају здравствени радници, а опрема занавља каже др Вујковић.
- Здравствени радници раде веома тежак и одговоран посао, изложени су различитим проблемима, зато верујем да не заслужују смањење плате, напротив. Знам да би било популарно, али и у исто време неозбиљно, рећи да ћемо свим лекарима и техничарима повећати плате, јер то није у надлежности града. Ми у ПОБЕДИ се здравственом заштитом бавимо озбиљно и имамо и резултате који су гарант да ћемо мере које предлажемо квалитетно спровести. Покренули смо низ пројеката захваљујући којима су неки људи после десетине година били на лекарском прегледу, а од тога ништа није важније. Пунктови хитне помоћи, Пројекти неодложне и бесплатне помоћи за старе, социјално угрожене, Караван здравља ““ све је то лекара приближило кориснику, а у томе је смисао креирања здравствене политике, која треба да сваком омогући право да се лечи, а сваком ко се школовао да лечи људе, прилику да ради свој одговоран посао, професионално и посвећено ““ додаје др Вујковић.
Здравог града, ни здравих људи нема без праве популационе политике, кажу у ПОБЕДИ ЗА ШАБАЦ.
- ПОБЕДА ЗА ШАБАЦ води и одговорну социјалну политику која, осим помоћи социјално угроженима, предвиђа формирање Фонда за популациону политику, Савета за бригу о породици као и финансирање трећег покушаја вантелесне оплодње средствима из градског буџета. Залажемо се и за повећање новчане надокнаде за рођење детета на 20.000 динара за свако новорођенче, као и исплату једнократне помоћи из градског буџета породицама које добију двојке од 200.000 динара, а тројке 300.000 динара. Планским улагањем у подршку породици, промоцијом здравља и запошљавањем младих шабачких лекара и техничара у потпуности остварујемо свој циљ - ЗДРАВИ ЉУДИ У ЗДРАВОМ ГРАДУ ““ каже Младен Петровић, члан Ресорног одбора задужен за социјалну заштиту.
ЗДРАВСТВЕНЕ МЕРЕ ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ:
“¢ Повећаћемо новац за непосредну здравствену заштиту.
“¢ Укључићемо грађане као главног финансијера здравствене заштите у све процесе доношења одлука које се тичу њиховог здравља.
“¢ Формираћемо Фонд за лечење деце оболеле од малигних и других тешких болести.
“¢ Квалитетна здравствена заштита једнако доступна свима без обзира на имовинско стање.
“¢ Наставићемо запошљавање здравствених радника финансираних средствима Града. Финансираћемо запошљавање дефицитарних кадрова у Општој болници Шабац.
“¢ Наставићемо опремање Дома здравља Шабац. Субвенционисаћемо опремање Опште болнице Шабац.
“¢ Формираћемо здравствене станице у Мајуру, Мачванском Причиновићу, Прњавору, Липолисту, Јевремовцу, Варни, Волујцу, Јеленчи. У здравственим станицама ће бити организовано узорковање крви за лабораторијске анализе, уз наставак изласка мобилних екипа на терен по позиву, са доставом лекова на кућну адресу.
“¢ Отворићемо амбуланту у Касарским ливадама. Изградићемо нове амбуланте у Јевремовцу и Штитару.
“¢ Изградићемо Градску Бању за потребе рехабилитације мештана Шапца.
“¢ Изградићемо Инхалациони блок на Летњиковцу.
“¢ Промоција и очување здравља и афирмација здравих стилова живота становништва града Шапца, посебно осетљивих категорија становништва.
“¢ Развој партнерства између државног, приватног и цивилног сектора на локалном нивоу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa