Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
ВЕСТИ

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЛАДЕ АРСИЋА

У Библиотеци „Милован Глишић“ у Љубовији у понедељак, 21. марта представљена је књига „Кад звона занеме“ новинара и писца Владе Арсића из Београда. Роман кроз причу Андрије Срећковића, некадашњег лекара ваљевске болнице, и низ других ликова, осликава трагични период велике епидемије 1914.-1915. године када је Ваљево било „град болница“ а Србија „земља смрти“. О најновијем роману који се чита у даху, и који се може наћи у љубовијској библиотеци поред аутора Владе Арсића говорили су др Владимир Кривошејев, директор Народног музеја из Ваљева и Милојко Ивановић, директор Библиотеке „Милован Глишић“ из Љубовије.
ИзлоЖба о ваљевској болници
У галерији Библиотеке „Милован Глишић“ у Љубовији отворена је изложба „Ваљево 1914-1915 град болница“ Народног музеја из Ваљева. На 24 паноа представљено је тешко време у коме се нашла Србија крајем 1914. и у првој половини 1915. године када је завладала епидемија дизентерије, рекуренса, трбушног и пегавог тифуса. О изложби је говорио др Владимир Кривошејев, директор Народног музеја из Ваљева који је и аутор изложбе са Драганом Лазаревић Илић.
ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „РОДОЉУПЦИ“
У недељу 3. априла чланови „Соко театра“ из Љубовије извешће премијерно представу „Родољупци“ Јована Стерије Поповића а у режији Бранка Поповића из Ужица. Представа “Â«Родољупци»“ је политичка комедија, у којој сваки град има свог Жутиловића, Шербулића и Смрдића. Премијера ће се одржати у сали биоскопа, почетак је заказан за 19 часова, а карте се у претпродаји могу наћи по цени од 150,00 динара. Ова представа је и хуманитарног карактера, део прихода намењен је социјално угроженој породици из Љубовије. Више информација можете добити на телефоне 064/4855616 и 064/4919139.
ИзлоЖба „Кад се дете роди“
У Галерији Библиотеке „Милован Глишић“ у Љубовији у понедељак, 28. марта, отворена је изложба „Кад се дете роди“ Народне библиотеке „Осечина“ из Осечине. На паноима изложбе приказани су народни обичаји о рођењу детета, а изложба садржи и предмете везане за одгајање деце (колевка, дубак, лутке итд).
- Изложба је настала као резултат истраживања у оквиру пројекта „Улога прела у очувању нематеријалног културног наслеђа осечинског краја“. Пројекат је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, а велику помоћ у реализацији пружила нам је Гордана Пајић, етнолог ““ музејски саветник Народног музеја у Ваљеву- истакла је, отварајући изложбу, Ана Ивковић, директорка Народне библиотеке „Осечина“.
Отварање изложбе песмом су улепшала деца из Предшколске установе „Полетарац“ а стихове из песме „Рађање детета“ Десанке Максимовић говорила је Милица Момић, ученица осмог разреда ОШ „Петар Враголић“ из Љубовије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa