Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
У ШКОЛИ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА И СЛИКА

НА ИЗВОРУ НАДАРЕНОСТИ

На предмету сликање и цртање стицали су своја прва знања, а на недавно отвореној изложби, која се може погледати до 15. априла, показали су свој осећај за композицију, боје, игру линија и сенки у различитим техникама
Разних приступа и израза али истог опредељења када је уметност у питању ученици друге и треће године Школе примењених уметности на недавно отвореној изложби цртежа и слика у школској галерији показали су сву раскошност својих талената. Милица Аничић, Милица Билановић, Марија Божић, Аница Ђурђевић, Лука Ђурић, Марија Јовичић, Ана Лукић, Андријана Максимовић, Јелена Милић и Анастасија Митровић слажу се да су часови цртања и сликања допринели њиховом напретку који је и по речима других очигледан.
Свака поставка за Јелену Милић, ученицу ИИИ3, образовног профила конзерватор културних добара препаратор, велики је изазов тако да се труди да што боље уради слике.
Јеленина мртва природа у акрилу на платну, као и радови осталих ученика, привукли су пажњу ученика и професора који су, као и обично, пружили подршку у свим њиховим настојањима.
- Напредак свих ученика је очигледан али бих, нека не замере остали, издвојио радове Јелене Мићић која је изузетно дете, велики борац и фантастичан будући успешан човек, уметник. Њене слике и радови управо говоре о њој. Фантастичан осећај за боју, композицију. Буквално у сваком сегменту даје свој максимум. Предстоји јој једна лепа будућност. Такво дете, као и свако друго, треба подржати - поручио је проф. Младен Пантелић.
Задовољан постигнутим био је и проф. Предраг Марковић Маркус који је истакао да је изложба цртежа и слика резултат надарености и вредног рада ученика који су се, мање-више, већ одлучили да крену путем уметничког стварања.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa