Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
КОРЗИКАНЦИ ПОКЛОНИЛИ 30 БИЦИКАЛА ШАПЧАНИМА

ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА

Прва овогодишња организована вожња бициклима кроз град Шабац стартовала је у недељу са градског трга. Окупљање је било и прилика за дочек делегације корзиканског удружења „Пер А Паће“. Гости из Француске имају успешну, дугогодишњу сарадњу са Шапчанима, а у град су дошли на позив представника Удружења “Вози улице“.
Вожњи кроз град прикључио се и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Градоначелник се захвалио пријатељима из Француске и подсетио да је Град Шабац у септембру 2014. године потписао Повељу, којом је постао учесник Европске недеље мобилности и обавезао се да, попут великих градова широм Европе, уводи и промовише мере одрживог саобраћаја, као и да понуди грађанима алтернативе употреби аутомобила.
-Овде смо како би заједно промовисали здравље. Вожња бициклом је рекреација и здравље. Желим да Шапчани буду здрави људи, јер без здравих људи, нема ни инвестиција у граду, ни новог запослења, а самим тим, нема ни бољег живота. Поносан сам што у нашем Шапцу промовишемо праве вредности и захвалан свим суграђанима који хоће да учествују у акцијама. Овакве активности нас чине ближим Европи и европским вредности. Желимо да од Шапца учинимо пристојно место за живот, истакао је Зеленовић.
Батист Шанријон, један од чланова удружења „Пер А Паће“, истиче како се од последње посете Шапцу, много урадило на визуелном изгледу града. Према његовим речима, Шабац постаје један модеран град.
-Као и претходна три пута, у Шабац смо довезли више од 30 бицикала, у оквиру акције која подржава идеју одрживог развоја. Наше удружење са представницима из Шапца успешно сарађује већ 10 година. Срећни смо што у сарадњи са Удружењем “Вози улице“ можемо да помогнемо људима донирајући им бицикле, додао је Батист Шанријон.
Немања Мањенчић, из “Вози улице“, каже да је прва вожња бициклима у 2016.години, организована у част доласка гостију из Удружења „Пер А Паће“.
-Предвиђено је да бицикле које смо добили од њих поделимо Шапчанима, кроз разне акције. Пре свега, бицикле ћемо поклонити социјално угроженом становништву, али и успешним ученицима и кроз конкурсе, како би подстакли такмичарски дух. Потрудићемо се да бицикле проследимо у праве руке, рекао је Мањенчић. Након потписивања Повеље у септембру 2014. године, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић покренуо иницијативу да сваки последњи петак у месецу буде „Дан без аутомобила“ у граду Шапцу. Позив је упућен свима да, уместо аутомобилом, последњег петка у месецу на посао дођу пешице, градским превозом или бициклом.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa