Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
РОЂЕНДАН ПРОСЛАВЉЕН РАДНО

ЕНЕРГЕТСКа ЕФИКАСНОСТ

Први април ЈСП “Стан“ обележава као свој рођендан. Када су основани 1990. године били су задужени за одржавање 4.000 станова, док данас имају 8.500 станова на одржавању.
-Заиста можемо да се похвалимо једним добрим развојним путем на ком би нам свако позавидео. Основани смо за одржавање станова, амбијенталне целине, културно ““ историјских споменика и пословних простора града Шапца. Са поносом могу да кажем да сам на челу тима од 13 људи који је задужен за одржавање 350 објеката. Свакодневно се старамо да 8.500 људи буде свакодневно безбедно и задовољно у својим домовима и то је наш превасходни задатак, рекла је директорка ЈСП “Стан“ Љиљана Јовановић и додала да се нада да ће још дуго бити добар сервис својих корисника.
Овај дан је искоришћен и да се обиђу радови на фасади у улици Војних инвалида, где се на улазима шест и осам поставља термоизолација у оквиру пројекта енергетске ефикасности. Поред фасаде сређује се и кров, а укупна вредност радова је око пет милиона динара, где једну половину средстава финансира град, а другу станари. Овај објекат, иначе има 32 стана.
Златомир Гајић, председник кућног савета, истакао је да ту живи од када је зграда направљена 1963. године, и да од тада на њој није рађено ништа.
-Фасада је оронула, виде се цигле. Кров је изузетно лош. Оџаци само што нису попадали. Срећни смо што имамо изузетно добру сарадњу са ЈСП “Стан“ и доста нам излазе у сусрет. По завршетку ових радова услови за живот ће сигурно бити бољи, а продужићемо и век згради, сматра Гајић.
Директорка “Стана“ каже да је довољно подсетити да је пре четири године на четири зграде рађен пројекат енергетске ефикасности, а ове на 14, па да се види како се тај пројекат развија. Подсетила је да су прошле године пројекат проширили и на објекте индивидуалног становања, а баш на 26. рођендан потписали су уговоре за 24 стамбена објекта у којима живи више породица.
Заменик градоначелника Немања Пајић истакао је да му је јако драго да постоји велико интересовање грађана за пројекат енергетске ефикасности и да је то знак да град ослушкује потребе својих суграђана.
-По овом пројекту смо препознатљиви и лидери смо у Србији. Ове године, за објекте колективног становања определили смо 25 милиона динара, а за објекте индивидуалног 10 милиона. Грађани могу одмах да осете уштеду за грејање и у летњим месецима за клима уређаје. Поред тога чувамо и животну средину, а није занемарљив ни визуелни идентитет града, јер добијамо лепе фасаде, каже Пајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa