Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ „ЛИДЛА“ У ШАПЦУ

ОБЈЕКАТ ГОТОВ У ОКТОБРУ

Трговински објекат компаније „Лидл“ у Шапцу биће изграђен за шест месеци. На простору где се некада налазила управна зграда ЈКП „Стари град“ нићи ће објекат са преко 2. 500 квадратних метара
Немачки трговински ланац „Лидл“ на јесен ће имати свој објекат у Шапцу. У улици Војводе Јанка Стојићевића, на парцели која је плаћена 100 милиона динара, подизвођачи су порошлог петка почели са радовима.
- „Лидл“ је 2013. купио парцелу. Пре две године испуњени су сви услови за градњу, а парцела је комплетно опремљена. Важно је да су радови почели, а веома је добро што у изградњи учествују и шабачке фирме које на овај начин могу да зараде, рекао је Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Град има добру сарадњу са привредницима, захваљујући брзим и поједностављеним процедурама, због чега је немачки трговински ланац одлучио да инвестира у Шабац.
- Чињеница да је Шабац један од четири града у Србији где „Лидл“ почиње изградњу свог објекта је потврда да смо поуздан партнер како домаћим тако и страним инвеститорима. Градоначелников тим и ја, као неко ко директно комуницира са њима, водимо привреднике кроз инвестицију. Они у Шапцу не губе време на прибављање дозвола, прикључака, информација, јер се ми бавимо администрацијом, а привредници својим послом и запошљавањем. Да је наша комуникација са привредницима успешна и да им систем пословања који смо створили овде код нас у Шапцу одговара, говори чињеница да је у последњих годину и по дана 20 домаћих привредника купило парцелу у Северозападној радној зони и већ сада почињу са пословањем. Али довољно смо привлачни и поуздани и за велике светске компаније попут „Лидла“, навела је Виолета Шестић, градоначелникова сарадница за привреду.
Долазак компаније „Лидл“ у Шабац поздравља и градоначелник Шапца.
- Ми смо обезбедили све услове како би „Лидл“ баш у Шапцу почео да гради нов објекат. То ће бити прилика за нова радна места у нашем граду. Ми радимо најбрже, најквалитетније и најефикасније како бисмо у Шапцу обезбедили добро пословно окружење. Таква политика доводи нове инвестиције и запошљава људе, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Планирани рок за завршетак радова на изградњи трговинског објекта „Лидл“ у Шапцу је 1. октобар. Када ће продајни део бити отворен зависи од пословне политике инвеститора. Према незваничним информацијама, „Лидл“ планира да купи још једну парцелу у Шапцу.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa