Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ПОЧЕЛА ОБУКА РУЧНОГ ТКАЊА

ПРВИ КОРАЦИ

Прошлог уторка је у Центру за стручно усавршавања почела обука жена које су се у оквиру програма подстицаја женском предузетништву определиле за текстил. Ткање на ручном разбоју научиће више од 50 жена. Дизајнер и едукатор ручног ткања Ивана Чолић каже да је ткање уметност и да је ово ретка прилика да се научи.
- Обука је конципирана тако да се савладају основе, јер ткање је уметнички занат, а занат захтева озбиљнији и дужи рад. Ми ћемо демистификовати ткање, јер то је универзална ствар и врло је важно да се приближи женама. Код нас постоји значајан таленат за ову врсту вештине, оценила је Ивана Чолић која је данас обучавала жене за ткање на ручном разбоју.
Марија Иванковић Јуришић, чланица градоначелниковог тима задужена за женско предузетништво, каже да су на радионицама, поред производње хране, јер желе да науче више из обе области.
- Радује нас што је интересовање велико, излазимо у сусрет свакоме ко жели да зна више и да ради. Ово је први корак ка запошљавању наших жена, који ће им омогућити да зарађују више него сада. Програм женског предузетништва биће настављен и у наредним данима у области текстила, а од 10. априла почињу обуке за жене које су изабрале да се баве храном, навела је Марија Иванковић Јуришић.
За програм женског предузетништва пријавило се више од 150 жена. Оне су прошле недеље добиле сертификате за завршен едукативни део програма. Током априла очекују их обуке из области текстила и хране, али и пласирање првих производа на тржиште.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa