Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
АКЦИЈА“ ГЛАСА ПОДРИЊА“ И НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ШАПЦУ

ЧЕТВРТА МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ВИНА

Овог пролећа Шабац ће поново, по четврти пут, бити домаћин Изложбе вина и то у суботу, 16. априла, у Народном музеју. Организатори су „Глас Подриња“ и Народни музеј у Шапцу, генерални покровитељ је Град Шабац, пријатељ манифестације је Дирекција за пољопривреду нашег града, а медијски покровитељ Радио телевизија Шабац.
Као што је то био случај и ранијих година, и овога пута ова манифестација ће имати међународни карактер.
Поред неких од најпознатијих српских винарија, поштоваоци пића за богове имаће прилику да уживају и у најбољим винима Италије, Португала, Македоније и Црне Горе.
Шабачка изложба вина је, традиционално, једна од најуспешнијих манифестација на којима се промовише вино и култура која иде уз то.
- Шабац се показао као изврстан домаћин. До пре неку годину, у Шапцу се вино није толико конзумирало, а онда су дошле ваше Изложбе, а ми смо се мало потрудили, и сада готово да немате угоститељски објекат у коме не можете да нађете неко од домаћих и страних квалитетних вина ““ каже Сава Јојић, власник Винарије „Мачков подрум“ из Ирига, који није пропустио ниједну Изложбу вина у Шапцу.
Поред „Мачковог подрума“, на Изложби ће своја вина да представе Винарије „Ковачевић“, „Звонко Догдан“, „Киш“, Арт Вајн“, „Алекс“, „Деспотика“, „13. јул“, „Тиквеш“, „Деурић“, „Виник“, „Ђорђевић“, „Вила Вина“, „Чокот“, „Арсенијевић“, „Маџић“, „Пантић“, као и увозник италијанских вина „Трампекс“, и увозник португалских вина „Тинтор“.
Посетиоци Музеја моћи ће да дегустирају, али и да купе, црвена, бела и розе вина високог квалитета, као и поједине пенушавце.
Овогодишњу манифестацију отвориће премијер Чивијашке републике Зоран Кесић, а за добро расположење потрудиће се и сремачки тамбураши. Наши гости биће и колумнисти „Гласа Подриња“ Дража Петровић, главни и одговорни уредник „Данаса“, као и Урош Давидовић, аутор емисије о пољопривреди „Боља земља“.
Почетак манифестације је у 17 сати, када је предвиђано свечано отварање, и трајаће до 22 сата.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa