Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ПОНОВО ОБЕЛЕЖЕНО ТРАДИЦИОНАЛНО МАЧВАНСКО ЈЕЛО

ЛИСТИЋИ НА БЛАГОВЕСТИ

Мачвани су по трећи пут, на платоу испред зграде Скупштине општине организовали и одржали традиционалну манифестацију “Кроз шориће на листиће“, на Благовести, прошлог четвртка 2016. године.
Укусни специјалитет овдашње кухиње, припреман је на неколико пунктова у централном делу варошице и бесплатно дељен грађанима. Листићи на бази смеше направљене од брашна са мало масти, воде или млека са додацима као што су со или прашак за пециво, пржени су у врућем уљу и често зачињени пекмезом од различитог воћа. Тако припремљени многима су били права посластица. Неке су подсетили на младост, богатство традиционалне трпезе и безбрижан живот.
- Окупили смо се поводом одржавања треће листићијаде, културно-туристичке манифестације КОЦ Богатић у сарадњи са вокално инструменталним извођачима “Мачвански звуци“ и ФА “Ђидо“. Овим желимо да пренесемо чари гурманског специјалитета нашег краја и допринесемо развоју туристичке понуде овог поднебља, каже Тања Јуришић, директор КОЦ Богатић.
Учешће су узели сви они којима је овај специјалитет често омиљена ужина, а за припремање специјалитета мачванске кухиње побринули су се кувари Мачванске средње школе у Богатићу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa