Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
НОВЕ АКТИВНОСТИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА

ИНФОРМАТИВНО, ОБРАЗОВНО, КРЕАТИВНО

На конференцији за новинаре у Канцеларији за младе града Шапца прошлог петка представљене су четири радионице проистекле из пројекта „Ти можеш све“ које ће се реализовати у наредном периоду.
- Активности су бесплатне за полазнике, а све је у циљу обезбеђивања разноликог образовног програма за децу - рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Пројекат „Насиље над децом - како га спречити“, настао на основу проблема који се дешавају у друштву, има за циљ препознавање насиља и како поступити у одређеним ситуацијама. Замишљен као својеврсна радионица у којој ће се постављати питања и дискутовати, ученици узраста од тринаест до петнаест година, њих двадесеторо, уз помоћ предавача Слађане Игњатовић сваког уторка и четвртка од 17 часова у Канцеларији за младе, ући ће у суштину овог проблема.
За оне жељне да сазнају нешто више из архитектуре, али и еколошке градње, најбољи избор је „Мали архитекта“. Кроз занимљиве примере из архитектуре, као и самосталне мале пројекте, уторком и четвртком од 16 часова, у Канцеларији за младе спровешће их Анђела Алексић. Предвиђени број полазника је двадесет узраста од седам до десет година.
Креативност, али на мало другачији начин, деца од седам до четрнаест година, могу показати у оквиру пројекта „Стари занати - нове идеје“ које ће реализовати Ана Дакић понедељком и петком од 19 часова. Двадесет полазника имаће прилику да се упозна са старим занатима ткања, хеклања, израде уникатног накита техником хеклања и декупажа. Научиће и технике презентација и модних илустрација, а обухваћено је и улепшавање животног простора - ентеријера и екстеријера.
- Циљ је приближити им основна знања из домаћинства, али и развити њихову креативност у области одевања, модног дизајна, ентеријера, екстеријера. Свега онога што их може подстаћи да свој живот учине занимљивијим и испуњенијим, а касније, што да не, определити и за животни позив - изјавила је Ана Дакић.
На Старом граду сваког радног дана од 19 часова за тридесет полазника од седам до педесет седам година организоваће се Школа бокса. Показивањем функционалности боксерског тренинга предавач Љубомир Марјановић разбиће предрасуде о боксу као спорту и људима који се њиме баве.
За више информација заинтересовани се могу јавити на мобилне телефоне 063 884 62 92 (Слађана Игњатовић), 065 268 92 92 (Анђела Алексић), 062 852 63 42 (Ана Дакић) и 061 15 75 113 (Љубомир Марјановић).
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa