Инфо

16. септембар 2010.16. сеп 2010.
У ШАПЦУ ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЕДНИЦА ГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ

ОПОЗИЦИЈА ТРАЖИ ЈАВНИ ПРЕНОС

Седница Скупштине почела захтевом одборничке групе СПС да се обезбеди јавни пренос седница. Највећи број одлука посвећен преузимању обавеза о сервисирању дугова доспелих у изградњи објеката на подручју Града. Прецизирано и награђивање и стипендирање студената. Усвојен и низ планских докумената из области детаљне регулације
Пре преласка на обимни дневни ред који је разматрала на својој Десетој седници, у среду, 15. септембра, Скупштина Града Шапца суочила се са захтевом одборничких група опозиционих странака да се обезбеди јавни пренос седнице. Идеју је покренуо Зоран Бортић, одборник СПС, а подржали су је одборници других опозиционих странака. Бортић је тражио да се до наредне седнице владајућа коалиција састане са представницима опозиције у Скупштини и да се направи договор око јавног преноса, јер, по његовим речима, грађани имају право да знају како се доносе одлуке и како се поштује њихова воља. У противном, ако нема јавног преноса, опозиција неће моћи да учествује у раду скупштине, јер је свака идеја коју покреће потпуно обесмишљена.
Дневни ред седнице највећим делом био је посвећен усвајању одлука о сервисирању дугова насталих током реализације започетих пројеката на подручју Града. У оквиру тих пројеката, градска Скупштина је прихавтила обавезе сервисирања дугова за реконструкцију и доградњу више школских објеката, међу којима су ОШ „Николај Велимировић“ у Шапцу, ОШ „Вук Караџић“, издвојено одељење у М. Причиновићу, ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“ у Прњавору, Музичка школа „Михаило Вукдраговић“ и Медицинска школа „Др Андра Јовановић“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa