Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ ГРАДА И ЈВП “СРБИЈАВОДЕ“

ЗА БЕЗБЕДНИЈУ МАЧВУ

Представници града Шапца и Јавног водопривредног предузећа “Србијаводе“ одржали су у среду састанак у Градској управи, чија је тема била заштита Мачве од поплава. Разговарало се о заједничким стратешким пројектима који би користили ИПА фондове.
Звонимир Коцић, главни инжењер за заштиту од вода ЈВП “Србијаводе“ подсетио је да су они, заједно са локалном самоуправом, у претходне две године, припремили пројекат за заштиту Мачве који обухвата источну зону од Дреновца до Чеврнтије и део низ Дрину. Коцић је истакао да ово није довољно и да ће обезбеђењем средстава из иностраних фондова припремају нови пројекти.
-Један пројекат се односи на Дрину, а други на Саву у зони Шапца. Реч је о пројектима који траже припрему, дакле, планску документацију. Њихова вредност је више милиона евра. За њихову реализацију очекујемо помоћ локалне самоуправе. Разговарали смо и о пројекту прекограничне сарадње, где бисмо на један иновативан начин покушати да решимо проблеме заштите градских подручја. Ради се о делу постојеће обалоутврде низводно од Силоса. За сада је то иницијативни пројекат и желели смо да представимо нека решења, рекао је Коцић и најавио почетак радова на делу од Дреновца до Чеврнтије до краја године, док је рок за њихово извођење годину и по. Вредност радова је око девет милиона евра.
Главни градски урбаниста, Катарина Дубљанин је навела да је ово пример колико је важна сарадња између државе и града.
-Без града не може ништа да се реализује, јер град има добре пројекте и квалитетне људе који ће да их реализују. Видимо да и држава то препознаје и помаже нам, истакла је Дубљанин.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa