Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
СЛОБОДАН НИКОЛИЋ, ПРЕДСЕДНИК РУСКЕ СТРАНКЕ

НА ЛОКАЛУ МОГЛО БОЉЕ

Руска странка задовољна је резултатом који је постигла на парламентарним изборима, али не и локалним у Шапцу.
Највише гласова је освојила у Пожаревцу и Крагујевцу где ће имати представнике у локалним скупштинама, као и у Суботици, Кули, Нишу, Прокупљу, Лапову, Великом Градишту, Обреновцу.
Председник Руске странке Слободан Николић подсетио је да је та странка имала мандат у Шапцу, 13 сати по затварању бирачких места.
- Одједном, у десет сати, стигао је неки записник са једног бирачког места на које је СПС освојио 50 гласова, а потребно им је било 35 да би прешли цензус. Ми смо онда изгубили тај мандат, а само три дана касније, део листе СПС из Јединствене Србије напустио је или је истеран из странке, и са два мандата приклонио се владајућој већини у локалном парламенту. Сматрамо да се радило о некој математици и пошто смо мала странка, нисмо имали представнике у Градској изборној комисији, нисмо могли ни да интервенишемо ““ истакао је Николић.
Када је реч о парламетарним изборима, Николић наводи да је странка остварила резултат за 120 одсто већи него пре две године, и да је само 800 гласова недостајало да постану парламентарна странка.
- Потребно је било да неко од великих коалиција буде испод цензуса да би Руска странка добила мандат. Ради се о читавом сплету несрећних околности, укључујући и нерегуларне услове. Да нису поновљени избори на одређеном броју бирачких места, ми бисмо имали мандат и то би био велики успех за странку. Нама је недостајало 800 гласова. Нико није позвао да се гласа за нас. Ни СПС, ни радикали, ни заветници, ни део СНС који је проруски. Нико од њих не би изгубио мандат, изгубио би Зукорлић. Јача им је сујета од љубави према Русији. Не знам зашто би им сметала Руска странка да има представника у парламенту ““ додаје Николић.
Према његовим речима, политика више није политика, већ се ради о страховитој куповини гласова. Он је нагласио да више није ни нормално учествовати на изборима.
- Наше странке све више функционишу по принципу секти. Изашли смо са својим програмом, чиста срца и образа и нисмо хтели, нити могли да на било који начин купујемо гласове и да притискамо бираче да гласају за нас. Направили смо велики помак и једина странка чије је седиште у провинцији ““ напоменуо је лидер Руске странке.
Николић је рекао и то да ће странка да настави да инсистира на својој политици од које неће одустати. Странка ће се спремати за нове изборе, можда и за председничке. О даљим правцима деловања одлучиће Конгрес странке који смо заказали за 12. септембар ““ закључио је Николић.
Насиље СНС у локалном парламенту
- Осуђујем насиље које су спровели одборници Српске напредне странке у Скупштини града Шапца. Склопљена је владајућа коалиција и нико нема право да се на тај начин понаша у парламенту. Вероватно су они очекивали да ће да формирају власт, али математика је таква. Ми сматрамо да су локалне власти независне од републичких власти и да ако није тако, онда нам нису ни потребни локални избори ““ рекао је председник Руске странке.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa