Инфо

12. мај 2016.12. мај 2016.
ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ НАД ШАПЦЕМ

ВЕТАР ОДНЕО КРОВ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ

Јако олујно невреме погодило је Шабац и околину у четвртак поподне. Због велике количине кише која је пала у кратком временском року вода је пливала многим улицама.
Ватрогасно спасилачка јединица примила је велики број позива од грађана којима је вода улазила у дворишта или подруме стамбених зграда. Према речима Горана Стефановића, команданта Ватрогасно спасилачке јединице, приоритет имају грађани којима је вода ушла у стамбени простор. Поред испумпавања воде на једној локацији у улици Војводе Мишића, интервенисали су и у Средњој пољопривредној школи, где је ситуација била најдраматичнија. Ветар је однео већи део крова са нове зграде школе, а срећа у несрећи је да нико није повређен, јер је у то време трајала настава. Стефановић наводи да је ово трећи кров таквог типа у граду који је у последњих пет година однео ветар.
Према речима директора Средње пољопривредне школе, Предрага Савића, још се ради процена штете на објекту. Због прокишњавања су страдали кабинети за информатику са компјутерима, кабинет грађанског, разглас, све што се налазило у поткровљу које је реновирано пре две године.
-Комплетна кровна конструкција са кровним покривачем је скинута. Срећом, нико од деце није повређен. Деца су била на часовима и на вечери у ресторану испред ког је пао лимени кров. Сви су у том тренутку били унутра. Осигурани смо, а надамо се да ће нам и град изаћи у сусрет и помоћи да се ово реши. Можда ће помоћи и Министарство просвете, а видећемо нешто и од сопствених средстава, каже Савић и додаје да је ова школа донекле и навикла да се бори са непредвиђеним и ванредним ситуацијама, јер их је пре три године погодила суша, а наредне године поплава.
Председник Скупштине града Немања Пајић је дан после невремена обишао Средњу пољопривредну школу и истакао да је добро што су штете само материјалне, јер оне могу бити надокнађене.
-Граду Шапцу је на првом месту безбедност деце, а онда услови у којима раде. Руководство које води ову школу је одговорно и ми ћемо наћи начин да брзо санирамо последице овог невремена. Наравно да ће и град помоћи, рекао је Немања Пајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa