Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
УЧЕНИЦИ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ УСПЕШНИ НА КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ

СРПСКИ ЈЕЗИК ИЗНАД СВЕГА

У Београду на Филолошком факултету у категорији седмака Марија Бурсаћ и Владислав Станковић показали своје знање из српске књижевности освајањем другог и трећег места
Ако се зна чињеница да је оцењивање на Републичком такмичењу из књижевности, тј. Књижевној олимпијади, једно од најригорознијих, успех седмака Марије Бурсаћ и Владислава Станковића самим тим је већи. Освајањем другог и трећег места потврдили су да предани рад током претходних година није био узалудан.
- Презадовољни смо сви и поносни. Било је петсто десет такмичара из целе Србије. Њих двоје су стварно невероватан резултат постигли. Начин оцењивана је изузетно суров. Мало ко то зна. Владисављево треће место значи да је он само направио две грешке. Марија је направила само једну грешку у двадесет задатака. Они су изузетно вредни. Раде константно. Тако добар резултат не може да се постигне само припремом пред само такмичење. Ово је круна континуираног рада од петог разреда до сада. То су сјајна деца. Њихова је заслуга за ово зато што је књижевност специфична. Ја њима само могу да дам инструкције, да им скренем пажњу. Да нису радили сами код куће ништа од овог не би било тако да је заслуга у потпуности њихова - истакла је проф. српског језика и књижевности Весна Вуковић.
Редовним читањем и учењем ови седмаци успели су да се изборе за своја места на победничком трону.
- После теста нестала ми је трема. Мислим да сам то треће место очекивао некако с обзиром да сам се трудио. Био је леп осећај јер ми се исплатио дугогодишњи рад, да знам зашто сам све то радио и учио и да то није узалуд. Мислим да треба да покушају због себе и свог знања а резултат ће сам од себе доћи - рекао је Владислав, ученик ВИИ2.
За Марију одмора нема. Наредног викенда очекује је Републичко такмичење из граматике на које се у категорији седмака једина пласирала из округа.
- Припремала сам се редовно. Читала разне књиге и читанке различитих издавача. Није било толико тешко зато што сам то већ знала. Добро сам научила. Градиво ми је било познто. Жао ми је једино што сам направила ту једну грешку јер знам да је то највероватније било у брзини, моја непажња. Знам да сам то вероватно знала. То је прилика да покажем колико знам и да ли се мој рад исплатио, да ли сам довољно радила. Од петог разреда се припремам за граматику. Ишла сам на различита такмичења, освајала награде и онда ми то није толико тешко. Наравно, настављам и даље да учим. Приремам се, радим тестове, вежбам. За мене је то уживање. Волим то да радим - додала је Марија која је на свим такмичењима из књижевности и граматике била прва.
ЗАДОВОЉСТВО
Према речима директора Драгослава Павловића мали број школа може се похвалити овако вредном децом која постижу добре резултате који су значајни како за школу тако и за град.
- Веома смо поносни на постигнуте резултате које су до сада наши ученици остварили. Сматрам да ће ови ученици и следеће школске године остварити добре резулате ношени овогодишњим успехом. Ови резултати су спој изузетно добре сарадње предметних наставника, у овом случају проф. Весне Вуковић, и деце која су нам донела успех, понос и задовољство.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa