Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

МАТИЋ ПРЕДСЕДНИК ПАРЛАМЕНТА, ИЛИНЧИЋ НА ЧЕЛУ ОПШТИНЕ

На првој, конститутивној седници Скупштине општине Коцељева, одржаној у уторак верификовани су мандати одборницима. Напредњаци су освојили 27 од укупно 31 одборничког места, односно 87 одсто мандата, док ће у садашњем скупштинском сазиву листа коалиције окупљене око социјалиста имати четири представника.
За председника скупштине поново је изабран Верољуб Матић из Коцељеве, народни посланик СНС који је дуги низ година био председник општине. Као и у претходном сазиву његов заменик биће Владан Јанковић из Брдарице, док ће функцију секретара наставити да обавља Предраг Ђаковић.
Након што се захвалио одборницима на подршци, али и онима који га нису гласали, Матић је истакао да ће бити председник свим одборницима.
- С обзиром да имамо 87 одсто мандата у скупштини и да нас је подржало 80 одсто гласача, и мени и вама је обавеза да рад скупштине буде на добробит првенствено свим нашим грађанима, привреди, ванпривреди и свима на овој територији. Треба да радимо тако да ова општина настави да прави озбиљне искораке у наступајућим временима. Зато смо добили мандат. Ја ћу се са своје стране трудити да дам допринос и све оно што буде требало ја сам спреман да помогнем као и до сада, а можда и више - поручио је председник коцељевачког парламента.
Прва седница завршена је именовањем чланова скупштинских комисија, а након краће паузе уследио је наставак рада парламента и одржавање друге седнице на чијем дневном реду је био избор председника општине, његовог заменика и чланова општинског већа.
Ову седницу је, за разлику од прве, обележила жустра полемика председника одборничке групе Александар Вучић- Србија побеђује, Горана Тодорића и одборника са листе коалиције окупљене око СПС Миољуба Милошевића.
Наиме, након што је саопштен предлог да се нови мандат председника општине повери досадашњем првом човеку ове локалне самоуправе Душану Илинчићу, функција заменика председника општине Славици Ранковић, а да чланови општинског већа буду Пимић Радмила, Дарко Ранковић, Марко Илић, Димитријевић Јован и Николић Радивој, Миољуб Милошевић је за скупштинском говорницом изнео низ увреда на рачун појединих кандидата али и владајуће одборничке групе у коцељевачком парламенту и најавио активно учешће у раду, иако, како је рекао, “не види сврху јер влада невиђено једноумље“.
Реагујући на изречене увреде и инсуинације одборник Горан Тодорић је у име одборника напредњака рекао да они нису ни јадници, нити су потрчци, нити криминалци.
- Знало се именом и презименом ко је на листи, ко су кандидати за одборнике, ко је кандидат за председника, па ако је народ на изборима поверење дао тој листи, онда ко може то да оспори? Омаловажавање, вређање и нарушавање достојанства ове скупштине нећемо дозволити - поручио је Тодорић.
Реаговао је и председник скупштине који је истакао да се парламент неће закачити за замку оваквих прича, већ ће радити свој посао у интересу грађана.
- Када неко нема шта да каже он онда иде на лично поље. А то не би требало јер смо ми сви ту, били опозиција или позиција, да радимо у корист ове општине. Опозиција треба да подржи оно што је добро или да искритикује оно што је лоше али и да да предлог а не да вређа и износи неистине. У овој општини није било никаквог лоповлука, није било никакве крађе, и није било намере у том смислу. Да ли је неко направио неку грешку? Сигурно. Ја прихватам одговорност - рекао је Матић.
Душан Илинчић истакао је да не жели да улази у било какве конфликте а да је пред одборницима и општинским руководством само рад, те да о досадашњем њиховом раду говоре резултати.
- Морамо радити још брже, боље, марљивије, одговорније и педантније у сваком сегменту. Очекујем од вас безрезервну помоћ у даљем функционисању. У Коцељеви је доста урађено и овај темпо морамо држати и даље. Изборни резултат је још већа одговорност према свим грађанима наше општине и надам се да ћу са свима вама лепо сарађивати и да ћемо сви заједно на најбољи могући начин представљати нашу општину - изјавио је Илинчић који је на указаном поверењу захвалио одборницима у своје лично име , али и у име његове заменице као и чланова већа.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa