Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.
НОВИ ИНВЕСТИТОР У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ

ПЕЦИВО ЗА РЕГИЈУ

У Северозападној радној зони у року од две године налазиће се нови објекат шабачке пекаре „City“
Шабачка пекара „City“ нови је власник једне од парцела у Индустријској зони. Након 11 година ширења посла власници ове породичне фирме су одлучили да производњу изместе на нову локацију, одакле ће кренуту пробој на тржишта других градова.
- Овакву инвестицију смо дуго прижељкивали и радили за њу. Бићемо у прилици да направимо производни погон за производњу смрзнутог пецива, тестенина и друге хране. Објекат ће у почетку имати око 500 квадратних метара, а планирамо и да га ширимо. Због специфичности производне делатности, испунићемо све стандарде који су неопходни у овој области. Наше предузеће је пример мале породичне фирме, у којој радимо супруга, син и ја. Запошљавамо 18 радника, а у новом објекту биће посла и за нове људе. Са новим производиним погоном стичу се услови да посао проширимо и у другим градовима и општинама, навео је Драган Лукић, власник пекаре „Цитy“.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић каже да су граду, поред великих страних инвеститора, попут „Јазакија“, веома важне и домаће фирме.
- Ја више волим домаће привреднике и увек навијам за домаће фирме. Више од 20 домаћих фирми је купило земљу у Индустријској зони, што представља веома добар знак за читав град. Такву политику смо заступали у претходном периоду, а са њом ћемо наставити и у наредне четири године. Њена суштина је једноставна: да људи добију посао и да зарађују више, рекао је Зеленовић.
Град ће и даље подржавати развој малих и средњих предузећа, додаје градоначелник Шапца.
- Мала и средња предузећа су жила куцавица града. Успели смо да препознамо интересе привредника и да им понудимо најбоље услове. Привредници знају да је граду стало до њих, јер развојем привреде развијамо читав наш град. Верујем у домаћу привреду, у наше шабачке фирме, те сам сигуран да ће у нашем граду свако имати прилику да ради, навео је Зеленовић.
Власник пекаре „Цитy“ очекује да са производњом на новој локацији почне у року од две година, када ће запослити и десет нових радника. У халама површине преко 500 квадратних метара производиће се смрзунута пецива намењена купцима у Шапцу и другим градовима.“
- Имамо седам малопродајних објеката, у којима се на годишњем нивоу оставари промет до 25 милиона динара, каже власник Драган Лукић
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa