Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
ОТВОРЕНА 23. ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ЦРТЕЖ НЕМА ГРАНИЦУ

Да ће цртеж преживети као самостална ликовна дисциплина, доказује и традиционална Изложба цртежа, која је у понедељак отворена у Културном центру у Шапцу по 23 пут. Тридесет три уметника представило је своје радове у различитим медијима.
- Својевремено је Доминик Енгр рекао да је “цртеж поштење уметности“. Он је дуго времена био скрајнут и био је само подлога слици, или некој другој дисциплини, међутим, вратио се на велика врата. Ове године је карактеристично да су се појавили сви медији, од класичног, оловке, угљена, пера и туша до компјутерског прављења цртежа, фотоколажа, електронског миша итд. Немогуће је пронаћи границу цртежа, он може да уђе и у трећу димензију, рекла је директорка Културног центра Соња Петровић Јагић.
На конкурс је приспело 89 цртежа од 68 аутора, а трочлани жири у саставу шабачких историчара уметности - Татјане Марковић, Филипа Ковачевића и Соње Петровић Јагић, определили су се за 39 радова од 33 аутора. Једногласно су поделили награду Драгани Купрешанин, младој уметници која има модеран приступ цртежу за рад “Моја мачка и шал“ и Душану Бујишићу, мајстору класичног цртежа за “Корење В“.
Наши суграђани могу погледати изложбу до 1. јула.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa