Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
ОТВОРЕНА СЕЗОНА НА СТАРОМ ГРАДУ

КУПАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО

Плажа на Старом граду и ове године је почела са радом 15. јуна. ЈКП “Стари град“ се побринуло да пред купалишну сезону све доведе у ред, а као и претходних година ангажовани су спасиоци и хитна медицинска помоћ.
-Урађене су све припремне активности које обезбеђују безбедно купање и боравак грађана на плажи. Уређен је мобилијар, дечја игралишта, зелене површине. Поставили смо кабине за туширање и кућице за спасиоце и вратили тушеве. Извршили смо испитивање воде и добили решење да је она исправна. Када смо све то обавили добили смо и решење од Стамбено - комуналне инспекције која нам је одобрила да купалишна сезона може да почне, навео је директор ЈКП “Стари град“ Драган Нинковић.
Спасилац Стеван Радић се нада да ће се купачи придржавати њихових савета и да, као и ранијих година, неће имати много интервенција. Грађане је замолио да се пре уласка у Саву обавезно окупају, да би избегли превелику температурну разлику, и да пливају у простору ограђеном бовама.
Пункт медицинске помоћи, у ком ће увек на располагању бити доктор и техничар, радиће сваког дана од 10 ујутру до 8 увече. Поред тога што ће обезбедити медицинску помоћ сваком коме буде потребна, њихово присуство требало би да обезбеди да се грађани осећају безбедније.
-Током високих температура саветујемо да се избегава дужи боравак на сунцу. Поред тога што се треба што мање излагати сунцу у периоду између 12 и 3-4 поподне, треба пити и хладне напитке, каже др Александар Петковић.
Први купачи имали су примедбе да се на плажи налази велики број рупа у песку. Директор ЈКП “Стари град“ Драган Нинковић каже да су радови у току и да ће пропуст бити исправљен у најкраћем року.
Температура воде првог дана купалишне сезоне износила је 21 степен.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa