Инфо

7. октобар 2010.7. окт 2010.
ЕВРОПСКА БАНКА ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ КРЕДИТОМ ПОДРЖАЛА “ГАЛЕБ МЕТАЛ ПАК“

ДЕСЕТ ОДСТО ВЛАСНИШТВА ЗА ЗАЈАМ

Шабачко предузеће “Галеб метал пак“ Европска банка за обнову и развој подржала је са четири милиона евра који ће бити уложени у производњу, првенствено намењену извозу. Банка, као стратешки партнер, стекла је десетопроцентни удео у власништву компаније
Европска банка за обнову и развој обезбедила је десетопроцентни удео у власништву шабачког предузећа “Галеб метал пак“ које се бави производњом металне амбалаже. Уговором који је потписан у Шапцу, прошлог петка, Банка је дала кредит од четири милиона евра.
Директорка ЕБРД за Србију Хилдегад Гацек је изјавила да се банка одлучила на инвестирање у шабачко предузеће, како би му омогућила даљи раст производње.
- “Галеб метал пак“ је фирма средње величине која би требало да расте. Она већ има одређени развој, а учешће Европске банке за обнову и развој ће јој помоћи да повећа извоз, безбедносне и стандарде очувања животне средине, рекла је Гацек новинарима.
Председник групације “Галеб“ Радослав Веселиновић је задовољан склопљеним аранжманом, јер је то потврда перспективности предузећа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa