Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
У КОЦЕЉЕВАЧКОЈ СРЕДЊОЈ ШКОЛИ НАКОН ПРВОГ УПИСНОГ КРУГА ФОРМИРАНА СВА ОДЕЉЕЊА

ПОЉОПРИВРЕДА И ЗАНАТИ ПОНОВО У МОДИ

Овогодишњи упис нових средњошколаца у Средњој школи у Коцељеви један је од најуспешнијих у последње две и по деценије јер је након првог уписног круга ову школу уписао 131 ученик. Шест слободних места остало је у одељењу економских а два више у одељењу машинских техничара за компјутерско конструисање, док је пет упражњених места за будуће фризере у међувремену попуњено.
Према речима директора коцељевачке средње школе Верољуба Матића највеће интересовање ове године владало је за пољопривредног техничара као и за занимања трећег степена машинске струке.
““У задњих 25 година ово је други резултат по броју уписаних ђака у први разред. Највише новоуписаних свршених основаца је из општине Коцељева, њих 109, док су остали из суседних општина. Ми смо задовољни бројем уписаних ђака јер су сва одељења формирана већ након првог уписног круга- изјавио је Матић и најавио скори почетак реконструкције школске зграде која ће ученике и професоре у септембру дочекати у новом руху.
Планирана је реконструкција крова, унутрашње и спољашње столарије, мокрих чворова, подова као и доводне цеви грејања у приземљу.
““Школска зграда завршена је 1982. године и од тада ништа није реконструисано. Ово је практично прва озбиљна реконструкција. Процењена вредност радова које ће финансирате Канцеларије Владе Републике Србије за управљање јавним улагањима је 25 милиона динара и према најавама очекујемо да ће сви радови бити завршени до краја августа како би школска година почела неометано у новом, уређеном и оплемењеном простору- рекао је директор Средње школе у Коцељеви.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa