Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
ИЗБОРНА СКУПШТИНА ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ

ЗЕЛЕНОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК

Борба за пристојну и уређену Србију, у којој важи владавина права, а грађани имају већи степен одлучивања, биће приоритетне политике Зеленовића
На предлог доскорашњег председника странке Заједно за Србију, Душана Петровића, делегати друге Изборне скупштине, одржане у београдском Дому омладине прошле суботе, за новог лидера изабрали су Небојшу Зеленовића, градоначелника Шапца. Нови председник странке каже да ће се залагати за суштинску децентрализацију и сарадњу са другим странкама демократског блока.
- Ми водимо борбу око тога да ли ће, у суштини, о нашој судбини одлучивати један човек, или ћемо створити могућност да о својој судбини, заиста, политички одлучују милиони људи. Видим свој задатак уа томе да грађане Србије, заједно са нашим политичким савезницима и пријатељима, убедим у то да је решење наших садашњих, али и историјских, економских и политичких проблема узимање, своје судбине у своје руке. Тако ће бити створена моћна Србија, Србија која је поуздан савезник онима који истински бране слободу, бране људска права, противе се свакој тиранији и самовлашћу, Србија која је свесна да нема добре економије без слободе и да је свако кршење права и слободе зло које мора бити побеђено. Верујем у такву Србију, јер верујем у грађане Србије. Верујем у велико буђење Србије, нагласио је Зеленовић.
Ново време тражи нове људе са новом енергијом, истакао је доскорашњи лидер странке, а од сада председник Политичког савета Заједно за Србију Душан Петровић.
- Сигуран сам да је политика Заједно за Србију, која подразумева то да милиони људи почну да одлучују о својој судбини, идеја која је прихватљив сваком човеку. Са новом виталношћу и енергијом коју има нови председник странке правимо не један, већ неколико корака напред. Наша странка је странка у којој се дебатује, где се чују различита мишљења, а одлуке доносе са уверењем да доносе добро највећем броју људи. Доживљавам као свој велики политички успех да странка коју сам у претходним годинама водио своју темељну политичку идеју, корак по корак, почиње да спроводи у живот. Чињеница да на чело странке долази човек који је изванредан градоначелник, а био је изврстан народни посланик, човек који је енергичан и посвећен јавном послу, скроман и породичан, један народни човек, држи ме у уверењу да Заједно за Србију улази у ново доба, које ће бити обележено знатно снажнијим политичким утицајем, а на добробит свих наших грађана, нагласио је Петровић.
Изборној скупштини у београдском Дому омладине присуствовали су и лидери Демократске и Социјалдемократске странке, Бојан Пајтић и Борис Тадић, као и представници странке Заједно за Шумадију и Нове странке. На скупу су били и представници покрета и странака које учествују у локалној власти у Шапцу, и то Западне Србије, Српског покрета обнове и Иницијативе „Село-град
М.С.М

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa