Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
НАЈАВА 47. ПЛИВАЧКОГ МАРАТОНА “ЈАРАК ““ ШАБАЦ“

ПЛИВАЧИ ИЗ ДЕВЕТ ДРЖАВА

Традиционални, “Међународни пливачки маратон Јарак ““ Шабац“, доживеће овог лета своје 47. издање. Пливачи из девет држава света бориће се за победу, као и увек, прве недеље у августу. До сада је пријављено 18 учесника, а прошлогодишњи победници, Дује Милан и Јелена Јечански, браниће златне медаље.
Морамо бити задовољни бројем учесника до сада. Ове године су и Олимпијске игре у то време, као и неколико националних шампионата, односно такмичења која бодује ФИНА. Пријаве трају до 31. јула, очекујем да добијемо још неколио учесника из иностранства ““ истиче директор маратона, Војислав Мијић.
Најпознатија имена до сада су Надиа Бен Бахтанер (Мароко) и Борис Мавра (В. Британија), који је и најстарији учесник, а пливаће и ранији победници Адел ел Бехари (Египат) и Силвиа Рибарова (Чешка). Србија ће имати три представника, сви из Бечеја: Тамаш Фаракаш, Јелена Јечански и Бенце Балзам.
Увек постоји жал што нема више пливача из Србије, а посебно што Шабац нема свог представника. Ипак, маратонско пливање је на маргинама, нема интересовања и ово је резултат тога ““ додаје Мијић.
Наградни фонд је као и претходне године, 4.200 евра, награђују се најбољи у мушкој и женској конкуренцији, а посебно најбољи маратонци из Србије.
Трка стартује од 11 сати, 7. августа, у Јарку, око 14:30 се очекује долазак првих пливача, а проглашење победника је у 15 часова на плажи Стари град.
Пропратни програм је уобичајен. У суботу од 17:30 почиње такмичење за најбољи рибљи котлић, а у 21 сат ће бити представљени пливачи. Старт трке у Јарку је у 11 у недељу, док ће на плажи Стари град бити организовано Првенство Србије у рвању на песку, демонстрација стреличарства, а посетиоце очекују и кајакашке трке. Ове године организатор је одлучио да не буде мини маратона.
Организатор је Туристичка организација Шапца, а покровитељ град Шабац.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa