Инфо

7. јул 2016.7. јул 2016.
КАЈАК - ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ЈУНИОРЕ И МЛ. СЕНИОРЕ

Бојан и Марко циљају медаље

Европски шампионат за јуниоре и млађе сениоре кајакаше стартовао је јутрос у Пловдиву, а у наредна три дана седам шабачких кајакаша бориће се за медаље.
Први на воду излази Драган Ханчовски који ће веслати једносед на 1.000 метара. У његовој дисциплини квалификације се веслају у две групе, прва три кајакаша у свакој од трка пласираће се директно у финале, док ће они који заузму позиције од 4 до 7 бити део полуфиналног надметања. Првог такмичарског дана, квалификације ће веслати и јуниорски четворосед на 1.000 метара, где наступа двоје Шапчана Суботић и Васић. Прва позиција носи директно финале, од друге до седме полуфинале.
Србија ће имати јуниорску посаду у четвороседу на 500 метара, а национални дрес носи и Никола Дамњановић. Специфичност нове олимпијске дисциплине је да се одмах весла финале које је предвиђено за петак поподне.
Деби на овогодишњем ЕП у суботу ће имати млађи сениори Бојан Милинковић и Марко Драгосављевић, који ће се надметати у једноседу и двосед тандему на 200 метара (први финале, 2 ““ 7. полуфинале), а своје место у полуфиналу тражиће кануиста Марко Дамњановић (1 ““ 3. финале, 4 ““ 7. полуфинале). У недељу су финала.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa