Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ПАРКОВА У ГРАДУ

ЛЕПШЕ ЗЕЛЕНЕ ОАЗЕ

У току су реконструкције Великог и парка код Соколане, а ускоро почиnjу и радови на уређеnjу парка у Масариковој улици
Реконструкција парка код Соколане и прва фаза радова у Великом парку приводе се крају. Оба парка добила су нов мобилијар и просторе намеnjене свим генерацијама.
- У парку код Соколане поставljене су нове клупе. Овде ће се налазити и ново дечје игралише, дизајнирано на потпуно другачији начин од осталих игралишта у граду. У овом парку биће поставljена и чесма, а уредиће се и улаз из улице Косте Абрашевића. Проширеnjе на улазу из тог правца биће поплочано. У старом делу Великог парка завршава се реконструкција бункера и изградnjа музичког павиljона, док се у новом делу приводе крају радови на уређеnjу парка за псе. Остало је да се и у овом делу парка постави мобилијар и изгради чесма, каже градски архитекта Катарина Дубljанин.
У плану је и реконструкција парка у Масариковој улици, али и почетак друге фазе радова у Великом парку.
- Наставljамо са реализацијом идеја које смо представили на изложби о Великом парку у фебруару. То подразумева да ће се реконструкција одвијати и наредне годне. Поред тога, биће доста радова и у парку у Масариковој улици. Ова зелена површина захтева темеljну реконструкцију. Имамо идеју да све паркове повежемо у систем зелених површина, тако да имамо доста посла и на уређеnjу улица које повезују те паркове. Паркови ће бити повезани зеленим коридорима, са пешачким и бициклистичким стазама, додаје наша саговорница.
М.С.М.
„Поред уређеnjа паркова, жеljа градск

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa