Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.

НОВИ СЈАЈ У ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ

На храму Успења пресвете Богородице у Шеварицама реконструише се спољашњи део објекта
Комплекс храма Успења пресвете Богородице у Шеварицама током последњих неколико месеци добија потпуно нов изглед. Након изградње дечјег игралишта, летњиковца и чесме у порти цркве, за шта су новац обезбедили Савет месне заједнице и град, на ред је дошла реконструкција спољашњих зидова храма.
- Радови у порти су почели у априлу и звавршени су веома брзо, на радост деце која су у црквеном дворишту добила игралиште и летњиковац. Потом смо почели са реконструкцијом самог храма, а надамо се да ће радови бити готови до краја месеца. Реконструкција се односи на постављање нове фасаде и заштиту крова, односно спречавање настанка корозије на лименом крову, каже старешина цркве Душко Грујић.
Радови су вредни око 7.000 евра, а средства су обезбедили мештани и поједина предузећа.
- Добили смо доста донација. Велику помоћ пружила нам је Хидроелектрана „Ђердап“, која је обезбедила лим неопходан за заштиту крова храма. Велику захвалност дугујемо фирмама „Картонвал“ и „Новохем“, као и осталим предузећима која су донирала средства за обнову цркве. Посао не би могао бити реализован без помоћи верника, односно мештана Шеварица, који су донирањем средстава значајно допринели реконструкцији наше цркве, каже наш саговорник.
„По завршетку реконструкције планирана је прослава, највероватније 2. августа, на празник Светог Илије. Храм у Шеварицама, стар 80 година, окупља велики број верника, а свештеника пријатељи храма се надају да ће их у новом амбијенту бити још више.“
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa