Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
УдруЖење параплегиЧара МаЧванског округа

Академија „Још увек возим“

Захваљујући подршци Савета за безбедност саобраћаја града Шапца, Министарства за рад , запошљавање, борачка и социјална питања и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Удружењем параплегичара Мачванског округа из Шапца у сарадњи Савез параплегичара и квадриплегичара Србије реализује пројекат Академија „Још увек возим“ којим је предвиђена обука лица са инвалидитетом (који су доживели саобраћајне незгоде) за ангажовање на предавањима у средњим школама у области безбедности у саобраћају. Овај вид едукације младих , базиран на преношњу искуства људи који су жртве саобраћајних незгода и који као последицу незгоде имају трајну инвалидност, по први пут је примењена у Србији кроз пилот пројекат 2015.
Успешно је реализован први део пројекта који је односи на обуку предавача са инвалидитетом.
У хотелу “Аљуа Панон“ у Кањижи 10.06-12.06.2016. одржан је 1. Модул обуке. Стручњак у одласти дизајна Мирко Бунчић, полазницима је на пренео знање о изради презентације у Поњер Поинт-у. Док је Маргарета Мусић ““ стручњак у области комуникација и односа са јавношћу, полазницима држала предавања и вежбе о ефикасној комуникацији, јавном наступу и односима са медијима. На 2. Модулу 06.07. и 07.07. 2016. полазници обуке стекли су знање из 3 области : Комуникације са адолесцентима и вештине говорништва које им је пренела Нина Јовановић Драгутиновић ““ дипломирани психолог и Основе безбедности у саобраћају, које је предавао Душко Пешић дипломирани инжењер саобраћаја. Нина и Душко су представници Агенције за безбедност саобраћаја, која је кроз овај вид едукације подржала пројекат.
Обука је настављена са 3. Модулом 08.07. и 09.07.2016. где су полазници имали прилику да од својих колега који имају искуство чују предавања на теме: Примери добре праксе и Потешкоће у реализацији предавања. Последња област обуке је била прво презентовање својих презентација од стране нових полазника.
Сви полазници су показали спремност да се укључе у предавања по средњим школама од почетка нове школске године и довољно знања које су приказали у својим презентацијама.
Нова подмлађена екипа предавача у пројекту Академија „Још увек возим“ са нестрпљењем очекује прва предавања која су планирана половином септембра.
Славиша Савић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa