Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
ДРЕВНА ИСТОЧНА МЕТОДА УСПОСТАВЉАЊА РАВНОТЕЖЕ ОРГАНИЗМА “ШИАЦУ“ ДОСТУПНА У МЕД СПА ЦЕНТРУ X2О

ПРИТИСАК ПРСТА ИСЦЕЉУЈЕ

Шиацу масажа смањује бол, доводи ум, дух и тело у равнотежу. Могу је практиковати активни спортисти али и сви остали који желе да отклоне умор, несаницу, нервозу“¦
Богата палета услуга у Мед Спа центру Х2О Градског базена од недавно је употпуњена Шиацу масажом. Древна источна метода, коју неки аутори наводе као “најстарији начин лечења“ обнавља нормалан проток животне енергије с циљем да се у организму успостави баланс и постигне ментално и телесно здравље.
-Шиацу је јапанска метода која има своје корене у традиционалној кинеској масажи, акунпунктури и хиљадугодишњој оријенталној медицини. Порекло речи “шиацу“ је јапанско и чине је два симбола “схи“(прст) и “атсу“(притисак), дакле у буквалном преводу “притисак прста“. Овом методом инсистира се на дисању, истезању мишића и акупресурној стимулацији 14 меридијана који носе животну енергију- објашњава масер Тамара Николић.
С обзиром да се притиском прста на одређени део тела решавају конкретни проблеми, за шиацу се може рећи и да је нежнији облик акунпунктуре. Главно начело третмана је засновано на идеји да тело има способност да се доведе у равнотежу и исцели.
-Шиацу нас одмара, опушта. Иделана је за опуштање нервног система, стимулисање крвотока, дисајних органа, позитивно делује на дигестивни и репродуктивни систем, отклања последице стреса, смањује бол, поспешује менталне, физичке и полне функције. Једном реченицом стабилизује комплетно здравље- каже Тамара и додаје:
-Ова метода је иделана за спортисте али и за све остале који желе да се реше стреса свакодневице. Не сме се примењивати, као и остале методеле лечења додиром уколико пацијент има висок крвни притисак, менструацију, неки други вид крварења,инфекцију или остеопорозу.
Када је реч о броју ттретмана Тамара каже следеће:
-То је индивидуална ствар. Зависи од тежине проблема који се третира. За акутне проблеме може бити довољно неколико третмана, наравно у складу са тим за нека сложенија обољења треба више времена. Оно што бих волела овом приликом да напоменем је да би било иделано да се шиацу користи као превентивни метод, јер редовни недељни или месечни термини могу одржавати равнотежу тела и ума, јер овај вид бављења својим здрављем има аналгетско, релаксирајуће, ублажавајуће и обнављајуће дејство.
Све додатне информације можете добити на бројеве телефона 069/33-55-190 или 062 170-15-76.




Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa