Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
ШАБАЧКИ ЛЕТЊИ ФЕСТИВАЛ СВЕ БЛИЖИ

КОМПЛЕТИРАН СПИСАК ИЗВОЂАЧА

Спрж, Елевен, Слонз, Кофеин и Сиемпре Пелигросо стижу на ШЛФ
Списак извођача који ће наступити на 14. издању Шабачког летњег фестивала, који ће се одржати од 29. до 31. јула у Шапцу, постао је богатији за пет нових бендова - Спрж, Елевен, Слонз и Сиемпре Пелигросо, који долазе из Шапца, и Кофеин из Руме, док појачање на МТВ Партy Арену стиже у виду чак десет нових ДЈ.
Прве фестивалске вечери, у петак 29. јула, на Јелен Маин Стаге стижу шабачки бендови Спрж и Елевен. Они ће наступити уз Звонка Богдана, Бајагу и Инструкторе и Њхо Сее. У суботу, такође на главној бини, публика ће видети шабачки састав Слонз. Исте вечери наступиће Ван Гог, С.А.Р.С., В.И.П. и Атхеист Рап. На финалној вечери ШЛФ, поред већ најављеног Хладног Пива, Марчела са Напетим Оуинтетом и бенда Ничим изазван, наступиће и војвођански бенд Кофеин и Шапчани Сиемпре Пелигросо. Нови извођачи на Шабачком летњем фестивалу су изабрани на конкурсу за неафирмисане и демо бендове.
И на МТВ Партy Арену стиже појачање у виду нових ДЈ звезда, који ће ушушкани међу зидинама Шабачке тврђаве правити добру атмосферу до раних јутарњих часова. У петак ће се ДЈ двојцу Тхе Беатсхакерс придружити Игор Д, ДЈ Соле, Ерицк Каселл и Диволлy & Маркввард. У суботу, 30. јула, музику ће пуштати ДЈ Сале и ДЈ Столле, а исте вечери за пултом ће се наћи већ најављени Мратијн тен Велден, Цалавера & Мапуа и Гроовyман. Недеља је резервисана за Даррена Емерсона, Марка Настића и Леу Добричић, а њима ће се још придружити и Немања Божић, ДЈ Дима и ДБДЗ.
Спрж је пунк/роцк бенд из Шапца. Основан је крајем 2011. године. Ово ће им бити чак четврти наступ на Шабачком летњем фестивалу. Издали су промотивни сингл са песмама „Бори се!“ и „Нема времена за бежање“, а на Ускршњем рок маратону у Шапцу, Спрж је био предгрупа Рамбу Амадеусу. У 2016. години се пласирао у финале Бунт рок фестивала, међу десет најбољих бендова у Србији. Бенд чине Томислав Ђукнић - гитара/вокал, Јован Костадиновић - бас гитара/ пратећи вокал и Лазар Јовић - бубњеви. Бенд Спрж на овогодишњем ШЛФ наступа у петак, 29. јула.
Бенд Елевен је настао крајем 2008. године у Шапцу, а њихова музика се најближе може дефинисати као роцк - алтернативе. Први албум „А Момент Оф Силенце“ је комплетиран крајем 2009. године, а захваљујући доброј реакцији публике, подршци пријатеља и сплетом околности, 2010. година је била неочекивано преплављена бројним наступима. Наредне године, 2011., у издању Културног центра Шабац објављују ЦД сингл „Неко чудно време/Последњи пут“. У 2012. години завршавају други албум под називом „Тежина окова“. Три године касније потписују уговор са издавачком кућом Лампсхаде Медиа и издају ЕП „Рандеву“. Спот за песму „Веруј“ нашао се на јединој регионалној топ листи, „МТВ Домаћица“, где се задржао пет недеља и достигао шесту позицију.
Групу Елевен чине Милан Арнаутовић Фирца (Гоблини) на бубњевима, гитаристи Предраг Даничић и Милан Катанић, басиста Мики Станковић и Зоран Кузмановић, вокал бенда. Елевен на ШЛФ наступа у петак, 29. јула.
Бенд Слонз (ех ЦОНВОY) такође долази из Шапца. Њих је спојила љубав према музици 60. и 70. година уз коју су одрастали. Бенд су направили Ненад и Боривоје Тошић, заједно са школским пријатељима Јеленом Стефановић и Марком Стојановићем. У почетку се њихов репертоар састојао искључиво од обрада песама група Тхе Њхо, Роллинг Стонес, Беатлес... После неколико година, долази до промене у саставу и Ненаду и Боривоју се придружује Никола Мијаиловић и тад почињу да раде и на ауторском материјалу и окрећу се новим вибрацијама какве негују бендови Оасис, Блацк кеyс, Арцтиц Монкеyс, Јацк ВВхите, Блур... Слонз на ШЛФ наступа у суботу, 30. јула.
Кофеин је алтернативни роцк бенд из Војводине. Настао је у градовима грунге и пунк, Сремској Митровици и Руми. Кофеин већ две године крстари просторима Српске ундергроунд сцене. Бенд карактеришу експлозивни наступи, гласне гитаре и бубњеви.
Бенд чине Горан Благојевић - бубањ, Горан Ковачевић - басс/вокал и Немања Велимировић - гитара/вокал. Они на ШЛФ наступају у недељу, 31. јула.
Сиемпре Пелигросо је алтернативни метал бенд из Шапца. Оформљен је 2007. са циљем да стварају музику која нема везе са сензибилитетом околине. Бенд је 2009. почео са радом на новом материјалу, са којим су након годину дана ушли у студио. Први, истоимени албум, је бенду отворио пут ка наступима у многим загушљивим местима где се данас свира таква врста музике, али их је и обликовао пружајући им увид у могућности и разне стилове музичког изражавања. А такође је дао до знања да тај материјал није ни близу рекао све што Сиемпре заправо има да каже. Крајем 2012. године, снимили су демо материјал са 15 нових песама и у плану је да се неке од њих нађу на новом албуму бенда. У 2014. објавили су спот за песму „Лаж“ са предстојећег албума. Нови албум бенда Сиемпре Пелигросо, „Разор“ објављен је у фебруару 2015. за издавачку кућу Ноцтурне Медиа, а у марту исте године наступили су са легендарним бендом Цроввбар у Београду.
Сиемпре Пелигросо чине Милош Цветуљац, Ивица Гератовић, Ђорђе Пајић и Вујадин Станић. На ШЛФ наступају у недељу, 31. јула.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa