Инфо

14. јул 2016.14. јул 2016.
ВК “ШАБАЦ“ АНАЛИЗИРАО РАД ШКОЛЕ ВАТЕРПОЛА

ДУГОРОЧНИ ПЛАНОВИ

Сениорски погон ВК “Шабац“ чека став Ватерполо савеза Србије, што се тиче учешћа у Регионалној лиги. Првотимци су на одмору, управа прави обрисе екипе која ће носити терет такмичења у наредној сезони, али истовремено се анализира и рад школе клуба
Десет година смо били без базена и опет смо опстајали. Програм рада од једног тренинга недељно и једне тренинг утакмице не звучи као нешто озбиљно, али и у таквим условима смо дали кадетског репрезентативца, Александра Ераковића, једног од водећих центара Србије у овом узрасту. Традиција ватерпола у Шапцу дуга је четири деценије, али некако на 10 година је увек уследио прекид и дисконтинуитет који је рушио све и увек се кретало од почетка ““ сматра један од тренера, Драган Человски.
Како истичу у клубу, највећи успех у протеклих годину дана је омасовљење школе и чињеница да клуб сада, у свакој години од 2005. до 2008. годишта има око 30 ““ ак полазника, а функционишу и старије категорије. Годишта 2001. и 2002. су у финалима Првенства под ингеренцијом Ватерполо савеза Централне, Западне и јужне Србије (ВСЦЗЈС). Неприкосновен је “Раднички“ Крагујевац, а план је да за 2 или 3 године ВК “Шабац“ буде испред Ниша и Крушевца, што би доносило пласман на завршнице државних првенстава.
- Са млађима ради 7 тренера укупно. Осим развоја сопствене школе и стварање играча за први тим, радимо на едукацији тренера, како би створили “шабачки школу ватерпола“, што, наравно, подразумева добре резултате. Ускоро добијамо и двојицу савезних судија, што је такође важно у позиционирању Шапца у српском ватерполу ““ додају у ВК “Шабац“.
Градски базен је угостио и учеснике неколико турнира регионалног првенства различитих узрасних категорија.
- Да би успостављени систем почео да даје значајније резултате, неопходно је 6 или 7 година. Услове имамо, на нама је да радимо. Припадамо ВСЦЗЈС, али географски су нам ближи Београд и Војводина, те ћемо појачати размене и сарадњу са ондашњим тимовима ““ планирају у клубу.
ВИВАЛДИ КУП
Могуће је спојити музику и спорт, едукацију и спортско надметање, а креативношћу превазићи нормативна ограничења. Доказ за то је једнодневни “Вивалди куп“.
- Рад и напредак млађих категорија, најуочљивији је кроз резултате и одмеравање снага са вршњацима уз остатка Србије. Систем такмичења је такав да ми нисмо у могућности кроз првенства и купове да играмо са екипама из Војводине и Београда, те смо тражили начин да кроз пријатељске турнире видимо где смо. Осмислили смо турнир који се одржава на три месеца, у сваком од 4 годишња доба и одатле идеја за назив “Вивалди куп“ ““ нагласио је креатор турнира Человски.
На пролећном, летњем и зимском “Вивалдију“ увек учествује четири екипе. Једна је ВК “Шабац“, док преостала три, стижу из београдског и војвођанског подасавеза. Јесењи “Вивалди“ је, на неки начин, финални који обједињује шабачку екипу и победнике претходних.
- Турнир је намењен искључиво 12 ““ огодишњацима и сваке године наступају други играчи. Обезбедили смо пехаре и награде за све, а победници добијају и ЦД са чувеним виолинским коцертима великог Вивалдија. Велика жеља је да, у “поплави“ свакојаког, а посебно музичког шунда, младим људима, представимо истинску уметност ““ додаје Человски.
Средином августа следи летњи турнир, а циљ је, уз традицију, да у перспективи поприми и међународни карактер.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa